Skocz do zawartości

...wciągneła 0.4L oleju ...318tds

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kazdy silnik zuzywa olej i nie ma cudotwórców. jeden zużywa mniej - drugi więcej ale zużcie to coś naturalnego. Pierścienie zgarniające także się zużywają.

Moim zdaniem u Ciebie norma.

Opublikowano

0,4 litra to nie jest tragedia. każdy samochód zużywa olej. jeden mniej a drugi więcej. na zużycie oleju ma wpływ /oprócz stanu silnika/ też styl jazdy kierowcy, gdy jeździsz bardziej dynamicznie to zużycie oleju wzrasta, tak samo jest gdy więcej kilometrów pokonujesz po mieście. ja w swoim 318tds dolewam około 0,7-1,0 l na 10000 km. przebieg u mnie to 205 000 km a kondycja silnika dobra, więc nie masz się czym przejmować.

dla przykładu: w danych technicznych vw passata z silnikiem diesla jest wzmianka że zużycie oleju może sięgać 1l na 1000km i nie jest to wada samochodu.

Opublikowano
a ile miales zalane wczesniej, oleju? na maximum czy w polowie, w mojej pierwszej BMW zalewalem na max a ona zawsze brala a co sie okazalo ze brala do prawie min no moze z 3 mm ponad i juz taka stalo, wiec poki niezejdze ponizej stanu minimalnego niema biedy, sprawdz jak ty masz, moze lejesz na max i ciagle dolewasz jak zejdzie na polowe
www.auto-optima.pl
Opublikowano
to bardzo zle ! 2000 na szafie to kiedy zmieniasz biegi to masz po zmianie 1000 obrotow zamulanie a pierscienie z nagaru to chyba stoja . dwumas za chwile kaplica rozsypie sie .
Opublikowano
na dystansie 5.400km dolałem 0.4L oleju ...to dużo czy mało?

...czy to duzo :mrgreen: jak mialem mercedesa z 2litrowym silnikiem w benzynie to co 1000kilometrow musialm dolewac4-5litrow oleju a ty sie martwiesz o 0,4litra!!odkad mam bmw z olejem niemam zadnego oleju

...mimo staran otoczenia nie udało mu sie zmadrzec...BMW

http://allegro.pl/show_item.php?item=641252496

http://img.userbars.pl/80/15963.png