Skocz do zawartości

Dziwny przypadek? Zapaliły się na raz aż 3 kontrolki.....(?)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Dziwna sprawa..

Dzisiaj w czasie jazdy zapaliły się aż 3 kontrolki- od momentu przekręcenia kluczykiem w zapłon nie gasną :oops: :

AIR BAG

KLOCKI HAMULCOWE

i KLOCKI HAMULCOWE z wykrzyknikiem- to zdaje się mało płynu w zbiorniczku...?

Czy miał ktoś z szanownych kolegów podobną sytuację?

Co teraz?

Spróbować odłaczyć aku??

pzdr

Arek

Opublikowano
No cóż, zbyt dużo elektroniki (choć ją bardzo lubię:cool2: !!!) to też niedobrze... U mnie pewnego dnia po wyjściu z samochodu z wyłącznikiem świateł w pozycji WYŁ patrzę, a tu się świecą światła mijania i pozycja z tyłu. Otworzyłem auto, przekręciłem przy otwartych drzwiach włącznik świateł do pozycji WŁ, usłyszałem brzęczyk (który w sumie powinien odzywać się przy włączonych światłach), a po ponownym przekręceniu w pozycję WYŁ, światła zgasły. Albo - co zdarzyło mi się jedyny raz - włączyło mi się automatyczne ryglowanie zamków. W Carsofcie mam tą opcję włączoną, ale tylko teoretrycznie, bo w rzeczywistości nie działa. I jeden jedyny raz po przekroczeniu ok. 20-30 km/h zaryglowały się same z siebie wszystkie zamki i więcej to się już nie powtórzyło... Nie chcę sobie wyobrażać jakie cuda mogą się dziać np. w E60 :mrgreen:.

Jedyne

http://images.spritmonitor.de/229694.png

Opublikowano

Słuchajcie- jaja jak berety!!

W związku z tymi kontrolkami odłaczyłem aku i musiałem potem walczyć z radiem- wyczytałem, że trzeba na włączonym zapłonie czekać aż pojawi się napis "CODE" mam BMW REVERSE RDS.Czekałem około 30 min na włączonym zapłonie

Ale to nic

Dzisiaj o dziwo KONTROLKI ZGASŁY! :shock:

ale nie moge uruchomić auta!! wogóle nie kręci rozrusznikiem!!! :jawdrop:

Co jest grane?? :mad2:

pzdr

Opublikowano
No cóż, zbyt dużo elektroniki(...)się dziać np. w E60 :mrgreen:.

to jak teraz zgasisz samochód, wyłączysz swiatła i będziesz wychodził z samochodu to pociągnij dzwignię tak jak byś chciał mignąć długimi, a potem stań obok samochodu i poczekaj aż same zgasną, o ile wiem nazywa się to funkcją oświetlania drogi do domu, czy jakoś tak :8)

leszczu a aku działa?? może padł, albo nie ma masy??

Opublikowano

hihi...

false alarm :mrgreen:

padł aku

na dzień dobry prąd podczas ładowania to blisko 20A :shock:

Ale pytanie:

Dlaczego padł? miałem tylko włącozny zapłon i wyłączone wszelkie odbiorniki prądu.... :roll:

pzdr

Opublikowano

to jak teraz zgasisz samochód, wyłączysz swiatła i będziesz wychodził z samochodu to pociągnij dzwignię tak jak byś chciał mignąć długimi, a potem stań obok samochodu i poczekaj aż same zgasną, o ile wiem nazywa się to funkcją oświetlania drogi do domu, czy jakoś tak :8)

WOW!!! Zaraz wytestuję... MOże rzeczywiście nieopatrznie pociągnąłem dźwignię świateł... Dzięki na info :cool2:

P.S. A co z raz "trafionym" automatycznym zaryglowaniem :norty: ??? Tego nie da się chyba racjonalnie wyjaśnić :mrgreen:

Jedyne

http://images.spritmonitor.de/229694.png

Opublikowano

WOW!!! Zaraz wytestuję... MOże rzeczywiście nieopatrznie pociągnąłem dźwignię świateł... Dzięki na info :cool2:

P.S. A co z raz "trafionym" automatycznym zaryglowaniem :norty: ??? Tego nie da się chyba racjonalnie wyjaśnić :mrgreen:

Kurde faktycznie to "oswietlenie drogi do domu" działa, kiedys też przypadniem przy wysiadaniu poruszyłem dzwignia od zmiany swiateł i a swiatła po wyjsciu z auta nadal swieciły nie wiedziałem o co chodzi , a teraz wiem, ta bebcia to worek pełen niespodzianek :norty: