Skocz do zawartości

318tds - cisnienie na pompie paliwa. kobieta i bmw

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
ratunku ja biedna kobietka kupiłam niedawno bmw318tds i już stoi na warsztacie :cry2: mechanik stwierdził że pękł mi wał korbowy niby go wymienił i panewki też i coś tam jeszcze ale przy odbiorze było coś nie tak mechanik stwierdził ze nie ma cisnienia w pompie czy coś takiego ale jak oddawałam samochód do mechanika to pompa była dobra co to może byc skoro moje autko tak dziwnie rzęzi i przez tą rurke od paliwa słabo przepływa disel nawet jak sie przygazuje prosze o pomoc i jakies cenne rady :cry2: Edytowane przez zena
Opublikowano
jechałam samochodem i zaczeło coś mi rzezic z przodu i nie dało sie już nim jechać wiec scholowali mnie do mechanika który stwierdził na początku ze to jakis klin od koła wachadłowego czy coś takiego wymienił go ale okazało sie ze nadal mi coś wali aż wkoncu rozkrecił silnik i stwierdził ze to pekniety jest wał korbowy do wymiany poszły wał korbowy, panewki, korbowód, głowica a teraz silnik nie pracuje tak jak potrzeba i stwierdził ze jakby nie dochodziło paliwo i powiedział ze to pewno pompa
Opublikowano
pękniety wał korbowy?hmm... jakby pekł podczas jazdy to przeciez by było po silniku! a z reszta wały bmw sa bardzo wytrzymałe i nie moge sobie wyobrazic zeby pekł.... !! mechanik chyba chciał zarobic wiecej kasy i ci to powiedział! a to rzeszenie to wina panewek! wiem bo miałem to samo i miałem wybita panewke na 2 korbie i wymieniłem wszystkie i jest gites!