Skocz do zawartości

chlodzenie silnika...ubywa płyn do chłodnicy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam taki problem

Podczas postoju grzeje mi sie silnik i ubywa dosć znacznie plyn do chłodnicy

Z tego co patrzyłem to nie ma nigdzie wycieku a płyn jednak ubywa

Opublikowano
Miałem taki sam problem... na początku myslalem ze to uszczelka pod głowicą.. została wymieniona wraz ze swiecami i nie pomogło.. potem sie okazało że chłodnica... wymieniłem i smiga jak nalezy : )
Opublikowano
Witam

Mam taki problem

Podczas postoju grzeje mi sie silnik i ubywa dosć znacznie plyn do chłodnicy

Z tego co patrzyłem to nie ma nigdzie wycieku a płyn jednak ubywa

Jak to Ci się grzeje? Wchodzi na czerwone pole? To jak jeździsz? Włącza się wiatrak?
Opublikowano

No własnie o to chodzi ze jak jezdze jest ok a jak stoje np w korku to zaczyna sie grzac silnik i wchodzi na czerwone pole

Zaobserwowałem na parkingu ze wtedy gdzies ubywa płyn do chłodnicy

Wiatrak chodzi

Opublikowano
No własnie o to chodzi ze jak jezdze jest ok a jak stoje np w korku to zaczyna sie grzac silnik i wchodzi na czerwone pole

Zaobserwowałem na parkingu ze wtedy gdzies ubywa płyn do chłodnicy

Czyli jednak Ci gdzieś ucieka. Zaobserwowałeś czy załącza się wiatrak?

Jest duża szansa że nie działa. Może winien jest przekaźnik-fioletowy w skrzynce z bezpiecznikami.

Opublikowano

Mi akurat niedawno poleciał płyn w korku , bałem się że chłodnica ale jednak okazało się że pękła mi rurka.

pomiędzy 4 a 7 na dole

Koszt niewielki (chyba 80pln) to plastik więc po paru latach jego wytrzymałość osłabła. Może Ci leci gdzieś przy trójniku za silnikiem.