Skocz do zawartości

Wymiana kloszy w orginalnych xenonach przed liftingiem..

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Przejzalem tematy ale nie znalazlem aby ktos juz wymienial klosze w e39 z lampami xenonowymi...

W niektorych ogloszeniach z allegro sprzedajacy przedza ze nie pasuja do xenonow, a niektorzy twierdza ze pasuja bez problemow....

I juz zglupialem....

Prosze o wszelkie info...

Bylo:

'98 728iA

'96 520i

'97 528i Touring

'02 X5 4.6is

'04 M3

jest:

'06 530xd

'07 118d

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
wydaje mi sie, ze sa inne klosze do xenona i do zwyklej lampy - to cala roznica

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano

Klosze do xenonów w wersji przed liftingiem są nieco inne niż do zwykłych lamp. A tak na prawdę, to różnią się one / z tego co ja zauważyłem / tylko pryzmatami. Te pod xenony mają "dziurki" w pryzmacie ze względu na soczewkę która jest na wyposażeniu lamp xenonowych.

Chyba że klosze są sprzedawane bez pryzmatów, to ja już nie wiem w czy się mogą jeszcze różnić. :?

Opublikowano
nie wiem co rozumicie przez nazwe klosz według mnie to klosz to przeźroczysta plastykowa szyba która niczym nie różni się ,różnica jest w szkłach które są w środku leflektora inne są do zwykłych lamp inne do ksenona a raczej do światełka ze sotrzewką
Opublikowano
No wlasnie z moich obserwacji wynika ze roznia sie tylko szklami (pryzmatami) ale od sprzedawcow otrzymuje tak sprzeczne informacje ze poprostu mozna oszalec...

Bylo:

'98 728iA

'96 520i

'97 528i Touring

'02 X5 4.6is

'04 M3

jest:

'06 530xd

'07 118d

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Kup klosze bez wkładek szklanych a jeśli są z wkładkami to je wyjmujesz.
Opublikowano

Super

Dzieki za info

Jutro zakupie w taki razie komplecik szkiel.....

Bylo:

'98 728iA

'96 520i

'97 528i Touring

'02 X5 4.6is

'04 M3

jest:

'06 530xd

'07 118d