Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Nie przekonałes mnie. Sprzedawałem kiedys Renaulty i montowane było TRW ewentualnie SMI, lub Sasic. To tureckie coś mogło byc montowane w Renault Thalia, ale pozdespoły w tym aucie nie były górnych lotów. Na czele z tureckimi GoodYear'ami które były po prostu gorszej jakosci niz nasz Kormoran...

Oczywiscie jesli masz sam regenrować wahacze lub tuleje, tak jak ktos proponował w innym poscie to juz lepiej kup nową czesc, przynajmniej bedzie z jakiejs fabryki.

We fiatach to wszystkich produkowanych w turcji znajdziesz je na 100%.

Co do reszty to tylko w niektorych modelach, jakich ? - tu juz nie mam pewnosci, ale bywaja napewno.

Na czele z tureckimi GoodYear'ami które były po prostu gorszej jakosci niz nasz Kormoran...

To w turcji az tak zle ? :twisted2:

Oczywiscie jesli masz sam regenrować wahacze lub tuleje, tak jak ktos proponował w innym poscie to juz lepiej kup nową czesc, przynajmniej bedzie z jakiejs fabryki.

Regeneracji nie uznaje.

Kolego jOhny, jak sie coś wymienia to kompletne

Jedziesz na stacje kontroli, i w zupelnosci daje sie wykryc, ktory konkretny wahacz ma luzy. Wymieniasz tylko ten, i nie ma potrzeby innych, to juz tylko jak chcesz dla swojego 'komfortu psychicznego'.

Ja wymienilem ostatnio tylko jeden ktory byl walniety, i jest ok.

Chyba ze wolisz tylko łatać.

Nie nazwalbym tego lataniem, skoro wszystkie inne sa w porzadku.

Profilaktycznie to mozesz pol auta wymienic...

Wahacze to chyba jedyne czesci zawieszenia ktorych nie musisz wymieniac parami.

więc chodzi o to , zebym za 3, 4 miesiące nie wydawał znów pieniędzy na wahacze...

A co w tym zlego?

Nawet jakby, w co watpie. Wahacz latwo zmienic, i zmieniasz tylko ten ktory jest popsuty, przynajmniej ja sie jeszcze nie zawiodlem tak robiac.

Pozdrawiam
Opublikowano

A kolega jOhny ile już śmiga na teknorotach? Pytam z ciekawości...

Zreszta nie mnie oceniać firmy produkujące podzespoły.

Przekonałem sie na ojca Passacie, ze wymiana jednego wahacza nic nie daje, bo za niedługo trzeba wymienić i drugi... a po co 2 razy rozbierać to samo, jesli za 70 zł można powiedzmy mieć teknorota?

Lepiej zrobić to raz a dobrze i o tym nie myśleć i sie denerwować ze dopiero co było robione a tu już znów do roboty.

A co do takich nietypowych firm( nie podaje nazw, bo to nie ma sensu) diagnosta kiedyś powiedział, ze zdarzały sie przypadki ze wahacze były troche krótsze i już gumy ścinało bo nie było kąta... i to prawda, bo z passatem jeździłem 3 razy na diagnostyke, bo cięło opony. Dopiero po wymianie wahaczy ( wcześniej ojciec kupił jakiejś nieznanej firmy) na FEBI roblem ścinania opon zniknął razem z wahaczami. Ja jeszcze wtedy nie miałem BMW, ale na podstawie passata swoje wiem. Jak wymieniać to komplet.

To tak jak z klockami hamulcowymi. NIe wymieniasz na jednym kole tylko na obu, bo prawdopodobieństwo zużycia jest 95 %

To są moje doświdczenia z PASSATA B5 a sami wiecie jakie tam są zawieszenia....

Poprostu nie na polskie drogi!!!

Opublikowano

Klocki zmienione na wakacjach, przód i tył i tarcze są ok. Nie mam zwycaju hamować po założeniu nowych klocków zeby je testować... a co do stabolozatora to jest ok, to sprawdzałem, nie ma bić...

Pozostają tylko wahacze, w sobote pojade na diagnostyke, niech szarpią, masakrują, wtedy bede wiedział, co wymienić. Ale dziękuje za wskazówkę...

Opublikowano
A kolega jOhny ile już śmiga na teknorotach? Pytam z ciekawości...

Zdecydowanie za krotko zeby stwierdzic jakie sa pod wzgledem wytrzymalosci.

Na 1 rzut oka nie wygladaja natomiast zle, i chyba za cos musieli dostac te iso i tuvy... Poza tym jakby byly kompletnie do niczego to na 1 montaz raczej nigdzie by nie szly...

Moge sie mylic, ale to wyjdzie w praniu, czy sa dobre czy nie ;)

Napewno pod wzgledem jakosci do ceny nie wypadaja zle, ale jakby mialy sie rozleciec po pol roku to faktycznie lepiej wziac cos drozszego i miec spokoj.

Pozdrawiam