Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !

Mam mały problem nie wiem jak dostać się do nagrzewnicy w E30. Znaczy wiem, ale nie wiem co mam dokładnie odkręcić (czy górną półkę tez) ?

Proszę o pomoc :D

Najlepiej gdyby ktoś napisal w punktach krok po kroku :wink:

Bardzo proszę o pomoc Z Góry Dzięki ;)

Opublikowano

Niestety stary musisz wyjmować wszystko po kolei.

najpierw kierownica

obódowa biegów

schowek

wszystkie plastiki w deseczce

obudowy radia i nawiewy

zegary

no i w końcu całą dekę

na koniec zostaje ci rozebrać na drobno obudowę nagrzewnicy:)

Opublikowano
ja wyciagalem w swoim e30 nagrzewnice od strony silnika. wymienialem lozyska. nie wiem dlaczego radza ci od wewnatrz. od strony silnika jest bodajze pare srobek na klucz 8 lub 10 to wszystko. latwe dojscie. troche glowy i zdolnosci manualnych rowniez nie zabraknie. pozdr. :D
BMW BardzoMysleWybornie
Opublikowano
nie trzeba wyciagac deski !!!! Mozna od gory odkrecic caly wiatrak poluzowac wrzystkie sruby !!!! odkrecajac je . Wtedy otrzymujesz luz na calej puszce w ktorej jest nagrzewnica taki ze mozna ja troche silowo ale z umiarem wyjac i wpakowac na nowo bez odkrecania kolumny . mozna odkrecic kolumne cala i wtedy jest latwe dojscie . najlepiej jednak jest z odkreceniem kolumny bo potem mozna dobrze uszczelnic miejsca miedzy nagrzewnica a plastikami aby powietrze nie omijalo jej . Jednak jak wybierzesz silowe rozwiazanie naklej nowe gabki jak masz je sparciale i pchaj ,