Skocz do zawartości

nie gasnie podswietlanie przyciskow szyb w e34

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam mam pytanie a moze problem? otoz po zgaszeniu samochodu (BMW 525i 92 rok) gasnie oswietlenie ale nie gasnie podswietlanie przyciskow sterowania szybami w tunelu srodkowym- czy e34 tak po prostu ma czy mzoe u mnie jest jakis blad? prosze o wypowiedzi bo neiw eim czy sie za to zabierac czy nie- dla aku moze to nie byc za dobre w zimie;P pozdrawiam
Opublikowano
to normalne, pare minut po zgaszeniu silnika mozesz otwierac okna, pozniej jak podswietlenie zgasnie to juz nie mozesz. przynajmniej u mnie tak jest.
The Ultimate Driving Machine
Opublikowano
ok sprawdzilem- po kilku godzinach wrocilem do samochodu jak bylo ciemno i przez szybe widze jak przyciski sie swieca- wiec teraz pytanie- czy w e34 po prostu tak jest czy to u mnie jest cos nie tak? pozdrawiam
Opublikowano
może to głupio zabrzmi i nuie powinienem tego pisać może ale jak ja miałem w 524td taki objaw jak ty to wyjąłem żarówki z klawiszy :oops:
(OO)=== OO===(OO)
Opublikowano
co wy mowicie, wcale tak nie jest!!! u mnie gasnie po paru minutach , nie wyobrazam sobie ze jakiekolwiek podswietlenie od czegokolwiek w zalozeniu producenta mialoby caly czas swiecic!!! bo po co ?! sprawdz ile ciagnie napiecia z akumulatora , u mojego kolegi padal akumulator po paru goodzinach okazalo sie ze ciagle grzeje tylna szyba...
The Ultimate Driving Machine
Opublikowano
Oczywiście że tak nie powinno być... Powinno być tak że nawet przy wyjętem kluczyku ze stacyjki i zgaszonych światłach klawisze do szyb zapalają się przy uchylonych drzwiach i może domknąć wtedy szybę, sprawdź czy u ciebie pomimi zamkniętych drzwi da się opuszczać szyby jeżeli tak tzn że pewnie czujnik zamkniętych/otwartych drzwi się zepsuł.
Opublikowano
MAjsu wuwuwa- ale mi chodzi o to czy jak np przychodze w nocy do auta, patrze a tam sie swieca te przyciski- nawet nie otwierajac samochodu. jak przedwczoraj poszedlem w nocy do auta to przez szybe widzialem podswietlone pzyciski- i czy to jest normalne?
Opublikowano
MAjsu wuwuwa- ale mi chodzi o to czy jak np przychodze w nocy do auta, patrze a tam sie swieca te przyciski- nawet nie otwierajac samochodu. jak przedwczoraj poszedlem w nocy do auta to przez szybe widzialem podswietlone pzyciski- i czy to jest normalne?

No nie jest to normalne, jedyne co może się świecić to dioda od alarmu. Sprawdź tak jak napisałem czy po wyjęciu kluczyka ze stacyjki i przy zamnkniętych drzwiach możesz sterować szybami.

Opublikowano
dokladnie, powinny gasnac. kilka minut po zamknieciu samochodu gasna. jak chyce klamke i podniose ja do gory to sia zapalaja razem ze swiatlem w podsufitce (oczywiscie jak wlacze na odpowiednia pozycje)
Wszystko o dieslach BMW .::: http://www.bmw-diesel.pl :::.
Opublikowano
Zgadzam sie z chlopakami powyzej. Nie powinny sie swiecic caly c zas. Mam e34 i jak gasze autko i nie zamykam swieca przez kilka minut, ale jak przekrecam zamek to gasna.
Opublikowano

u mnie jest tak w 525TDS ze jak otworze auto to zapalają się od szyb jak zamknę to gdzies po 3 min. na pewno nie wiecej i zgasną

524TD miałem z tymi coś porąbane i świeciły cały czas, wiec trzeba było "uciąć chorą kończynę" (wyciągnąć diody z klawiszy) bo innego sposobu nie widziałem

(OO)=== OO===(OO)
Opublikowano

To Ci się stało nagle cz kupiłeś i już tak było?? Bo jak było to może ktoś robił jakies przeróbki i podpiął to swiatełko bezpośrednio do akumulatora. Na Twoim miejscu rozkrecił bym, to i sprrawdził jak idą kable i cz ni ma sladu jakis przeróbek, obejśc itp. A tak w ogóle to możesz otwierać szyby przy wyjętym kluczyku ze stacyjki??

Natopmast jeżeli stało Ci się to nagle to nie mam pojecia od czego..