Skocz do zawartości

niesprawny termostat a nagrzewnica

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam nastepujący problem lekko ciekla mi nagrzewnica, została sklejona ale mimo to znowu zaczela lekko cieknac co powodowalo oczywiscie ubytek plynu. Zauwazylem natomiast ze waz idacy do termostatu po ngarzaniu silnika jest ciagle zimny. Czy zimny waz czyli niesprawny termostat moze wytworzyc cisnienie w ukladzie na tyle zeby nagrzewnica zaczol uciekac plyn? czyli czy jest taka mozliwos ze za wysokie cisnienie w ukladzie moze uszkodzic nagrzewnice?
Opublikowano
Mam nastepujący problem lekko ciekla mi nagrzewnica, została sklejona ale mimo to znowu zaczela lekko cieknac co powodowalo oczywiscie ubytek plynu. Zauwazylem natomiast ze waz idacy do termostatu po ngarzaniu silnika jest ciagle zimny. Czy zimny waz czyli niesprawny termostat moze wytworzyc cisnienie w ukladzie na tyle zeby nagrzewnica zaczol uciekac plyn? czyli czy jest taka mozliwos ze za wysokie cisnienie w ukladzie moze uszkodzic nagrzewnice?

wymien nagrzewnice i zepsuty termostat pozniej mozna radzic dalej....zobacz tu czy nie maja nagrzewnic....http://www.chlodnice.bydgoszcz.pl/...z uzywka roznie bywa nieraz robota 2x :duh:

Opublikowano
odpowie mi ktos jak to jest z tym wezem wychodzacym z termostatu ?? czy przy nagarznym silniku powinien byc cieply czy nie??
Opublikowano
najlepsze jest to ze temperatura na wskazniku jest ok caly czas, po ok 5 km jest wskazowka w pionie. Tylko wydaje mi sie ze po zgaszeniu silnika na jakies 20 minut i wlaczeniu go znowu wskazowka jest znow w pionie musi auto postac dobrych kilka godzin zeby opadla hmmm...
Opublikowano
termostat sie odrazu nie otwiera musi minac sporo czasu jezeli wskazowka jes w pionie to znaczy dziala . waz jest dlugo zimny . nagrzewnicy sie nie klei ! w ukladzie masz 2bary cisnienia ja bym ci radzil wymienic na nowa nagrzewnice . a jak spusciles plyn to moze i termostat jak tani i orginal to zawsze warto spokoj na puzniej .