Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam pytanie czy za wysoki termostat moze powodowac ubywanie plynu w chlodnicy? dodam ze temperatura na wskazniku jest w plowie po ok 4 km i utrzymuje sie tam caly czas.
Opublikowano
co to znaczy za wysoki termostat ??

ZAWIOZĘ NA ŚLUB !!!!

%5B640%3A129%5Dhttp%3A//xenonis.whitestarprogramming.de/save_the_e36/img/pics/banner.gif

Opublikowano

Jeśli masz dobrze dobrany termostat i dobrze odpowietrzony układ chłodzenia i nic innego nie szwankuje, to masz dobrze :D Wg mnie 4 km., to normalny czas nagrzewania się silnika (oczywiście wskazówka temperatury w pionie :) ).

Zlokalizowanie, którędy ucieka płyn będzie wymagające czasu i dużo nerwów. Ja od pół roku nie mogę zlokalizować wycieku u siebie.

Opublikowano
mniej wiecej wiem skad ucieka (nagrzewnica zostala niby naprawiona) tylko mechanior mowi ze termostat moze powodowac to ze plyn krazy ciagle w malym obiegu i przez to lekko gdzie moze popouszczac nagrzewnica nie wiem czy to prawda czy nie bo sie nie znam na tym