Skocz do zawartości

Jakiej marki przepływomierz i gdzie kupić do E46 ???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Z wielokrotnych opisów na forum wnioskuję, że padł mi przepływomierz (gaz do dechy i szczególnie na 4,5 biegu przy mniej więcej 2.3-2.8 tak jakby zanik mocy - spalanie chwilowe z 20 spada do mniej więcej 12l, po czym od 3tyś dalej przyśpiesza w miarę dobrze aczkolwiek zdarzy mu się też prze chwilę "chwila słabości" ). W związku z tym chciałbym się zapytać was jakiej firmy przepływomierz kupić w rozsądnej cenie? Gdzie w Katowicach mogę dokonać naprawy wraz z przeprogramowaniem - jeżeli to konieczne? Aha posiadam 320d z 1999r (E46).

Pozdro

Łukasz

Opublikowano
Witam,

Z wielokrotnych opisów na forum wnioskuję, że padł mi przepływomierz (gaz do dechy i szczególnie na 4,5 biegu przy mniej więcej 2.3-2.8 tak jakby zanik mocy - spalanie chwilowe z 20 spada do mniej więcej 12l, po czym od 3tyś dalej przyśpiesza w miarę dobrze aczkolwiek zdarzy mu się też prze chwilę "chwila słabości" ). W związku z tym chciałbym się zapytać was jakiej firmy przepływomierz kupić w rozsądnej cenie? Gdzie w Katowicach mogę dokonać naprawy wraz z przeprogramowaniem - jeżeli to konieczne? Aha posiadam 320d z 1999r (E46).

Pozdro

Łukasz

hej,

w zasadzie sa dwa wyjścia, MTM za 250 zł albo oryginał pewnie ze 3 razy droższy, opinie są różne, poszukaj, tego tutaj na ten temat sporo,

po za tym opjechałbym do porządnego mechanika żeby zbadał temat,

braki mocy w BMw to temat rzeka.. a przyczyn może być kilka

szkoda kase ładować tak w ciemno.

Opublikowano
polecam oryginał ja kupiłem zamiennik z Niemiec zanik mocy znikną ale pojawiło się na niskich stałych obrotach (nie zawsze) szarpanie da sie to znieść, jeśli komuś to nie będzie przeszkadzać może kupić zamiennik za 1/4 ceny ja za nową dałem 190zl . Ale kiedyś kupującemu może się to szarpanie nie spodobać :duh: Ps. jak trafie w miarę tani Oryginał to biorę bez zastanowienia pozdrawiam
Opublikowano
Witam,

Pozdro

Łukasz

polecane sa te...http://www.przeplywomierz.pl/sklep,2474,,,01,,pl-pln,16344,0.html..

Opublikowano
Przykro mi bardzo, ale MTM to się nadaje do Wigry 3. Tylko oryginały, kupowane njalepiej w intercarsie lub podobnej sieci, hologram itp. Wymieniam b.dużo przepływek i nigdy nie zalożę klientowi podróbki.
Opublikowano

W jakiej cenie mogę dostać oryginał (i gzie :) )?

Z zamienników słyszałem, że MTM faktycznie ma jakieś problemy ale podobno Pietburg (czy jakoś tak) jest w mairę OK ale nie umiem go znależć w necie...

Opublikowano
Przykro mi bardzo, ale MTM to się nadaje do Wigry 3. Tylko oryginały, kupowane njalepiej w intercarsie lub podobnej sieci, hologram itp. Wymieniam b.dużo przepływek i nigdy nie zalożę klientowi podróbki.

sa takie podroby ze szkoda slow :duh:

Opublikowano
sprawa jest prosta najpierw diagnoza a potem część ale tylko z bosch i oryginał kosztuje jakieś 700zł .Dlaczego otóż łatwiej złapać dobre parametry pracy silnika i je ustawić niż w podróbkach.Jest jeszcze jedna opcja -kupić ten oryginał po regeneracji firma bosch rzadko ale posiada taką część ,kosztuje to wtedy 360zł i hula jak nówka oczywiście jest gwarancja
Opublikowano
sprawa jest prosta najpierw diagnoza a potem część ale tylko z bosch i oryginał kosztuje jakieś 700zł .Dlaczego otóż łatwiej złapać dobre parametry pracy silnika i je ustawić niż w podróbkach.Jest jeszcze jedna opcja -kupić ten oryginał po regeneracji firma bosch rzadko ale posiada taką część ,kosztuje to wtedy 360zł i hula jak nówka oczywiście jest gwarancja

w orginale placisz za logo...ja podawalem link bo byly polecane tu na tym forum przez kupujacych i sobie chwalili :mrgreen:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witajcie.

Tony J. napisałeś że wymieniasz przepływki więc jestes w temacie... powiedz czy można zastąpić przepływomierz klapkowy przepływomierzem tym z czujnikiem w "rurce" ? Myśle sobie że zasada działania pewnie jest podobna czyli zmieniający sie opór na stykach przepływomierza informuje sterownik silnika o ilości przepływu. Pytanie tylko czy zakres wskazań klapkowego i tego w "rurce" jest identyczny lub przyzwoicie podobny. Może robiłes juz takie zmiany albo oriętujesz sie jakie przepływomierze sa do siebie podobne. Dokładniej mówiąc chodzi mi o zastąpienie przepływki klapkowej w E30 M20B20. Czy jest to możliwe bo wiem że ten silnik był też e 46 320i a tam jest właśnie przepływka w "rurce" i tez ma 3 piny na wtyczce. Wiem że amatorsko to opisałem ale chyba wiadomo o co mi chodzi.

Pozdro !!!

Piotrek