Skocz do zawartości

Chce profesjonalnie wypolerować BMW!!! Znacie dobrego facho?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!!!

Koledzy jak w temacie. Chce wypolerować profesjonalnie swoja BMW i chciałbym aby ktos polecił midobrego fachowca w tej dziedzinie. Który bardzo dobrze to robi i starannie.

A moze Wam ktos dobrze i profesjonalnie wypolerował BMW. Napiszcie o nim i otym czy dobrz to robi.

Pozdrawiam!!!

Opublikowano
Chcesz polerowac i szukasz fachowca? Kup sobie glowice polerujaca (taka gabkowa) paste lekko scierna, do polerowania oczywiscie :) i troche poswiecenia, troche cierpliwosci i duzo wody i sam to zrobisz. Ja planuje po zimie takze sie tym zajac we wlasnym zakresie. Wazne jest uzyc duzo wody pod paste zeby nie zadzrzec lakieru zbyt gleboko i delikatnymi ruchami kawalek po kawaleczku robic a bunia bedzie oslepiac w sloncu :) Pozdrawiam!
Opublikowano
Kolego Sendra, nie jest tak kolorowo wypolerować auto trzymając gąbke polerską w ręce... :wink: A ta firma z linku to pięknie się ceni...
Opublikowano
podjedz do warsztatu lakierniczego i oni zrobią ci to profesjonalnie (koszt ok 300 -500pln) a co do polerowania samemu to jak nie masz wprawy to nie polecam,
Opublikowano
Wiem ze nie jest prosto dlatego napisalem ze to praca wymagajaca poswiecenia :) Dodam tez cierpliwosci i myslenia... Wychodze z zalozenia ze jak sie nie sprobuje to sie nie nauczy, a nie probujac to ze wszystkim trzeba bedzie isc do fachowca i placic. Zarezerwuje sobie weekend i bede walczyl z tematem :) Jak sie to zrobi z glowa i na spokojnie to z lepszym lub gorszym skutkiem uzyskam to czego chce, a myslac napewno nic nie spapram a placic 3-5 stowek to nieco przesada... Nikt nie mowi ze bedzie latwo ale zrobic da sie tylko z glowa... Tak mi sie wydaje, a na wiosne zobaczymy jak to wyjdzie :) Inna kwestia ja mam lakier w bardzo dobrym stanie wiec potrzebowac bede tylko mleczka polerskiego i glowicy do tzw "glancu" wiec tym napewno nie zedre lakieru wiec tylko bede musial zadbac o rownomierne wypolerowanie na calej powierzchni lakieru zeby miec rownomierny polysk... Zgodze sie ze jesli lakier jest w stanie tragicznym to faktycznie lepiej moze sie pochylic nad fachowcem ale jak to tylko zeby z jakieru na 4,5 zrobic lakier na 5 to mozna samemu powalczyc :) Pozdrawiam!
Opublikowano
A wlasnie, przepraszam ze drugi post pisze ale teraz tak pomyslalem, kazali pytac bienia3000 wiec chetnie poslucham jakichs rad jak podejsc do tematu polerki bo lepiej wiedziec jak nie wiedziec :)
Opublikowano
panowie po pierwsze potrzebna profesjonalna maszyna do polerowania najlepiej z regulacją obrotów. następnie gąbka o odpowiedniej twardości( twarda, średnia, miękka) pasta polerska (są rózne grubości past) mleczko do nabłyszczenia po polerowaniu może być tempo, jeżeli są grubsze rysy na lakierze to popier wodny 2000 i jeszcze przydała by się myjka wysokociśnieniowa do wypłukania pasty bo jak zaschnie to tragedia. :mad2: jak mamy sprzęt to do dzieła . uwaga bo na ciemnych kolorach mogą zostać kólka po maszynie i na słońcu widać wszystko, trzeba także uważać na wszystkie ranty bo lakier mózna przatrzeć , podczas polerowania nie żałować wody bo można lakier przypalić. jeżeli czujecie się na siłach to do dzieła :cool2: po polerowaniu umyć auto szamponem i gąbką i potem całe natrzec mleczkiem . a jeszcze jedno od czasu do czasu po myciu bryki autko mleczkować i myć szamponem i gąbką a unikać mycia chemią :norty:
Opublikowano
Witam Kolegów. Prawdę powiedziawszy też się zastanawiałem nad własnoręcznym polerowaniem lakieru więc będę niezmiernie wdzięczny za wszelkie porady:)
Sprzedam felgi aluminiowe 15"
Opublikowano

No wiec koledzy próbowałem rózne pasty mleczka itp podobne specyfiki, bo mialem dosc bardzo "zbombardowany" lakier przez niekompetentnego lakiernika :mad2: Najpierw zrobil mi "profecjonalna" polerke (no comment) a potem mu siadla jeszcze mgielka lakiernicza na polowie auta. W efekcie patrzac w sloncu mialem na calym aucie "kółka 3D" i kropeczki rozmazujace sie przy kazdej probie mycia. Poprostu sie lekko zalamalem jako, że mam czarny lakier akrylowy na ktorym wszysko widac. Tempo to bylo dobre, ale na 2 dni. Umylem auto ze 2 razy i tempo znikalo, mialem za to potem jeszcze wiecej rys bo tempo jest lekko scierne wiec szmatka sobie zrobilem wiecj zla niz pozytku. To samo bylo z innymi specyfikami. Pojechalem wiec do warsztatu lakierniczego no i oczywiscie piekna cena 500 pln za polerke jednostopniowa pasta gruboscierna. To sobie pomyslalem ze koles ma nierowno pod sufitem bo gruboscierna to najwyzej rys narobi. Pomyslalem ze taniej mnie wyniesie zrobic to samemu. Tutaj lektura jak to zrobić, zeby zrobić to dobrze, oraz 2 zdjecia wypolerowanego auta:

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=55158&postdays=0&postorder=asc&start=15

Z gory mowie, że jesli sie chce naprawde polerke zrobic, a nie tylko zatuszowac na jakis czas rysy to bez maszyny i odpowiednich gabek raczej bedzie ciezko. Polecam 3 lub 4 stopniowe polerki, aby mialo to rece i nogi.

Przepolerowalem juz kilka autek i wygladaja naprawde ladnie :cool2: Gdyby ktoś chciał polerke zrobić to zapraszam do mnie. Dla znajomych z forum cena naprawde promocyjna :wink: pozdrawiam.