Skocz do zawartości

czujnik poziomu oleju SENSOR OLESTAND gdzie go szukać

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Wracając wczoraj z pracy pokazał mi się taki komunikat SENSOR OLESTAND.

Od wczoraj pokazuje się cały czas.

Pytanie/prośba do was: w którym on jest miejscu, prośba o numer katalogowy i może jeakieś zdjęcie gdzie go szukać.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jest to czujnik poziomu oleju i znajduje on się w misce olejowej.Komunikat jest podawany bo masz za mało oleju-sprawdż stan oleju.
Opublikowano

Oleju dopiero co dolewałem, bo ciagle wymieniam bo mi się z benzyną miesza co w innym wątku poruszyłem.

Wydaje mi się, ze ten komunikat świadczy o uszkodzonym czujniku, a o niskim poziomie oleju jest inny komunikat chyba OLESTAND MOTOR.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Oleju dopiero co dolewałem, bo ciagle wymieniam bo mi się z benzyną miesza co w innym wątku poruszyłem.

Wydaje mi się, ze ten komunikat świadczy o uszkodzonym czujniku, a o niskim poziomie oleju jest inny komunikat chyba OLESTAND MOTOR.

Masz racje-pokręciło mi się-tak jak pisze ten czujnik pewnie będzie w misce olejowej od dołu ja mam tak w E39