Skocz do zawartości

Gdzie jest wejście serwisowe do podłączenia komputera??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Czy będzie ktoś z grupowiczów wiedział gdzie w 530d z 2002r znajduje się wtyk pod podłączenie komputera? Chodzi mi o łącze serwisowe do resetowania i sprawdzada komputera w samochodzie. Wiem, że były wejścia przy silniku i gdzieś na desce rozdzielczej, ale za cholere nie widze niczego.. :/ Nigdy wcześniej nie podłączałem się pod Komuter w BMW, stąd to pytanie. Ewentualnie proszę o podpowiedź jak dostać się do tej wtyczki, jeśli będzie wymagany demontarz jakiś część auta. Z góry dzięki za pomoc! Pozdrawiam
Opublikowano

Tak, tak, zgadza się!:) Nie poddałem się i udało mi się znaleźć :) Lewa strona kierownicy - schowek i na "suficie" schowka jest klapka, zamykająca kwadratową wtyczkę. Dzięki bardzo za reakcję na pytanie.

A tak przy okazji, to mam dziwne odczyty komputera. Znaczy, albo pokazuje, że badany moduł nie odpowiada, lub, że błąd podczas odczytu. W sumie tylko AIRBAG i HKL(cokolwiek to jest..) ma status OK. Mieliście tak kiedyś?