Skocz do zawartości

328i spalanie przy posczególnych prędkościach wg ekonomizera

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy ktoś z posiadaczy 328i mógłby sprawdzić ile mu pali jadąc prostą drogą 90km/h i 120 km/h ?

u mnie przy 90 km/h pokazuje 6-6,5l a przy 120 i 130km/h 8l.

Opublikowano

Ja niestety nie jestem posiadaczem 2,8 ale takie wartości jak ty podałeś to są u mnie przy 1,8 - więc któremuś z nas ekonomizer okłamuje :P.

Najlepiej weź książkę serwisową tam jest podane spalanie przy poszczególnych prędkościach.

P.S. Wydaje mi się że jednak twój ekonomzer coś szwankuje (ale może oba są dobre a ty poprostu masz takie oszczędne 328 :mrgreen: )

Opublikowano

u mnie na 90, 100,110, nawe 150, pokazuje ekonomizer 0 czyt. "ZERO"

jak zdejmę nogę z gazu :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

:norty: :norty: :norty: :norty: :norty: :norty:

:jawdrop:

Opublikowano
Czy ktoś z posiadaczy 328i mógłby sprawdzić ile mu pali jadąc prostą drogą 90km/h i 120 km/h ?

u mnie przy 90 km/h pokazuje 6-6,5l a przy 120 i 130km/h 8l.

wszystko działa jak powinno działać.

Opublikowano

nie ma sensu patrzec na ekonomizer

chwilowe spalanie nie jest miaro dajne

czesto w mojim 325i wskazowka wychyla sie na maxa no a auto nie pali przeciesz 30L

:twisted:

Opublikowano
nie ma sensu patrzec na ekonomizer

chwilowe spalanie nie jest miaro dajne

czesto w mojim 325i wskazowka wychyla sie na maxa no a auto nie pali przeciesz 30L

:twisted:

Jeżeli jadę powiedzmy 5 km prostą drogą nie ruszając gazem to wskazanie jest stałe.

Opublikowano

Kolega chciał po prostu sprawdzić.

Najlepiej będzie jak ktoś spróbuje jechać drogą o bez pochyłów w dół czy w gorę i po osiągnięciu prędkości 90 km/h będzie trzymał pedał gazu w pozycji takiej żeby utrzymać prędkość bez zwalniania i przyspieszania przez przynajmniej jeden km wtedy zrobić odczyt z ekonomizera.

Ja mam 323i i niestety nie moge pomóc ale u mnie przy prędkości stałej 90km/h wskazuje 6,5-7 litrów

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
a jak dla mnie najlepsze okreslenie sredniego spalania to zatankowac pod korek, jeździc aż sie zaświeci rezerwa zatankowac znowu pod korek i z prostej proporcji policzyc sobie średnie zuzycie paliwa.
Opublikowano
U mnie przy 90 km/h ekonomizer ok 6 l/100km, komputer pokazał 6,3 l/100 km. Ja tam patrzę na ekomomizer tylko orientacyjnie, średnia pokrywa się z kompem 11,8 l/100 km w mieście.

Powiadają, że używanie szukajki obcina paluchy, porywa dzieci i odmóżdża, ale to chyba bzdura...

http://www.konstel.webs.com