Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Moja pali (manual z 99) około 13 w mieście i 10 na trasie. Mam ją krótko więc zobaczymy co dalej. Sprawdzałem tankując do pełna. Komputer mi zaniża o około 1 litr.
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Mi komputer mniej wiecej sie zgadza ze zuzyciem PB. Na 600 km wyszla roznica 3-4 setek.

Przyklad dzisiejszy, samo LPG.

100 km. przejechalem tempem emeryckim, czyli predkosc do 95 km/h (poza wyprzedzaniami). Srednia predkosc ~83 km/h, spalanie PB wg kompa 7,2 l a gazu weszlo 10 l.

Tomek

Marzenia się spełniają...

Opublikowano
Od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem e38 z silnikiem 2.8 w automacie. Przy naprawdę delikatnej jeździe, wg komputera spaliła mi na trasie Łódź - Lublin 8,7l/100km. Czyli to ile palą wasze bmw zalezy bardziej od kierowcy i jego stylu jazdy niż od samego samochodu. Zauważcie, że 7ka jest o jakieś 200kg cięższa.
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
Zapraszam na pokaz kolego :) NIGDY, NIGDY!!!! powyżej 13 nie spala. Kwestia operowania umiejętnie gazem, też mam w tiptronicu i śmiać mi się chce jak widze takie posty że pali 16 czy 20!! :P

Opisz swoj technikę jazdy, jak spali mi 13 to stawiam czteropak :)

mi 328CiA bierze w mieście 15-16L.

Jak zejdę te 2-3 litry to będę skakał z radości :)

Opisz nam jak jeździsz, jak przyspieszasz, zwalniasz, do ilu obr. kręcisz, jak dynamicznie etc.

Opublikowano

Kyokushin:

ja też chętnie przeczytam jak kolega jezdzi/jezdził że mu spalał do 13l w mieście... z moich obserwacji stwierdzić moge że jest to bardzo ciezka sprawa, zwałaszcza w duzym mieście :|