Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bez przesady...

Takie zakłady mają doświadczenie i dobrze wiedzą, że naprawiając auto z OC TU nie ma żadnego prawa stosować amortyzacji i innych potrąceń.

Trzeba tylko do odpowiedniego warsztatu...

Poza tym... zanim zaczną naprawiać muszą uzgodnić z TU kosztorys.

Skonsultowałem z moją kobietą :) Pracuje na infolinii PZU, więc trochę w temacie siedzi :wink:

Nie mają prawa zaniżyć wyceny, jeśli to zrobili idź do dowolnego warsztatu weź fakturę na naprawę (uwaga musi być to co było wymienione w wycenie rzeczoznawcy, jeśli jest coś więcej trzeba wołać rzeczoznawcę, żeby dopisał) przedstaw ubezpieczycielowi i oczekuj kasy :).

Ewentualnie możesz zrobić tak jak pisze GR, czyli oddać na bezgotówkową naprawę np do ASO BMW ;)

Pozdrawiam,

Paweł

Opublikowano
Dziś dostalem kosztorys ok. 1.800 zł liczyłem na ponad 2 tys :cry: . Dobrze, że trochę ich ponaciągałem bo byłbym w plecy. W/g cennika lakierowanie jednego elementu to koszt ok 110 zł z farbą :shock: (chyba w kółku rolniczym za tylni błotnik w TICO). Pan powiedział, że takie są stawki ale nie potrafił mi powiedzieć jaki warsztat za tyle pomaluje.

Na szczęście auto będzie robił znajomy lakiernik i ulgowo policzył mi za robotę 700 zł, lampę namierzyłem za 150 zł druga jest delikatnie pęknięta więc zostawię ją w spokoju.

Tak się zastanawiam czy wszystkie lamy (tył) do e32 były takie same. Bo jak oglądam zdjęcia to mam wrażenie, że czasami różnią się kolorem :?:

u nas w peugeocie lakierowanie elementu to koszt od300 do 600zl ja nie wiem skad oni biora ceny za malowanie u nas w serwisie 80zl za pomalowanie nakladki na lusterko

PAL GUME NIE DUSZE

BMW KLUB SZCZECIN