Skocz do zawartości

1.8is dymi, odcina zapłon przy 4500, jedzie puki zimny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam kolegów moim e36 1.8is nie da sie jechać za bardzo kopci, pali jak smok, puki dobrze sie nie nagrzeje to da sie nim jechać,ale wkręca sie tylko do 4500a później odcina mu zapłon, natomiast po rozgrzaniu reaguje z dużym opóźnieniem na dodawanie gazu :( i nie da sie jechać, przerywa, tak jak by chodził tylko w pewnym zakresie obrotów, męcze sie z nim już trohe, wszystko co mi do głowy przyzło to wymieniłem ale może ktoś miał podobny przypadek to niech sie wypowie... dodam jeszcze że zamontowana jest sekwencja ale na niej nie da sie jechać bo po chwili jazdy przełancza sie na benzyne tak jak by gazu nie było. prosze o pomoc i pozdrawiam
Opublikowano
Mialem podobne objawy (choc nie tak nasilone jak u ciebie) okazalo sie, ze mam zwalony czujnik temp od kompa, pokazywal on stale temp ponizej zera i auto jezdzilo na baaaardzo bogatej mieszance, po wymienieniu na nowy i zresetowaniu kompa jak reka odjal :!: