Skocz do zawartości

standardowe wyposazenie/ wersje wyposazenia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W BMW jest tak jakoś dziwnie że za każda pierdołę w salonie trzeba dopłacac a tym samym wybitnie indywidualnie możesz ustanowić wyposażenie. Nie zauważyłem żeby były typy wyposażenia jak w skodzie czy seacie. Nawet ksenony bez klimy byś pewnie dostał w starszych modelach tzn e46. Teraz chyba juz jaj nie robią i wszystko z klimą i elektryką w szybach puszczają :-)
Problem szachisty: zwalić konia czy posunąć damę :-)
Opublikowano
"wszystko prócz skóry i klimy" czyli co :shock:

Czyli tzw FULL OPCJA bez klimy i skóry :lol:

A bardziej poważnie: prócz klimy i skóry może mieć full M pakiet, dużą nawigację, 8x airbag (jak nie więcej),

czujniki parkowania, xenony, elektryczne i podgrzewane fotele, 2 podłokietniki, skórzaną, wielofunkcyjną, trójramienną kierownicę z M pakietu, tempomat, białe kierunki, ogrzewanie postojowe, worek na narty i inne gadzety :wink:

E46 320d 175 PS@365Nm ...by Rogalotti
Opublikowano

o to mi wlasnie chodzilo czy jest mozliwosc zeby auto mimo tego ze nie ma klimatyzacji bylo bogato wyposazone...

wiem ze w bwm bogato wyposazone to pojecie wzgledne...

pytam bo nie wiem czy oplaca mi sie jechac ogladac...

PS. moze to smiesze ale mam przyklad w samochodzie ktorym teraz jezdze... niby tylko silnik 1.6 a posiada webasto i pare inny pierdol....

Opublikowano
pytam bo nie wiem czy oplaca mi sie jechac ogladac...

Dziwne pytanie... Sam sobie odpowiedz, czy chcesz auto z klimą czy jednak jest ona zbędna. I tyle.

PS. Podaj link do tego ogłoszenia - być może ten brak klimy to mało istotny minus, bo są większe.

Opublikowano

Taaa zauważyłem taką tendencje ostatnio ze zamiast 120 tkm wszystkie diesle schodzą poniżej 80tkm. Tak niewiarygodnie mały przebieg ze aż wiarygodny :D :D :D

Tak sie tylko troszke nabijam- niekoniecznie upieram sie ze mam racje ale.... :wink:

Opublikowano

eqs - napisz coś więcej - rok i +/- cenę, oczywiście jak chcesz.

Podaj 7 ostatnich znaków VINu - ktoś sprawdzi, z jakim wyposażeniem auto zjechało z taśmy. Proste :D

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Hmm, nie ma klimy? :shock: Może nie ma klimatronica tylko zwykła "reczną" bo żeby nie miało klimy wcale to jakoś nie chce mi się wierzyć.
Opublikowano

co do przebiegu moj stary kupil passata 6 letniego z przebiegiem 27tys TDI, niewiarygodne ale serwisowane w stalowej woli i jak stary na przeglady jezdzil to zawsze sie pytali czy sprzedaje obecnie ma 9 lat przebieg 90tys, kupine w salonie stalowa wola wiec czasami to mozlie :cool2:

Co do klimy spotkalem sie pare razy ze nie bylo wogole klimy, tylko dziwne ze jak ma ,,wszystko" to dlaczego klimy nawet zwyklej nie ma :?

Pozdrawiam Pawel

5.6l/100km

BMW E46 silnik M47 99` 2.0d 136KM, XENON

Opublikowano
Witam, w BMW nie ma tak sztywnych pakietow jak u innych produncetow ale jednak sa, nie da sie wszystkiego zamowic pojedynczo, chyba ze jest to zamowienie indywidualne a to juz dodatkowo kosztuje wiec jest to dziwne ze w tym samochodzie nie ma klimy bo chociaz manual powinien byc, powinien byc w pakiecie z tym wyposazeniem. W E90 klimatyzacja manualna, elektryczne szyby to juz standard. E46 zdarzaly sie nawet bez radia. Napisz jak sie dowiesz co z ta klima bo sam jestem ciekawy.
Pozdrawiam
Opublikowano (edytowane)

Bylem a wiec moze tak...

Auto nie ma klimy... jest z 99 roku... ma przejechane 74 tys... wszytsko potwierdza ksiazka... stan licznika... itd... auto ma silnik 2.0 d jeden wlasciciel w wieku 80 lat...

stan auta... hmm dosc ciezki do oceny... lewa strona jest pognieciona... przyczyna tego stanu rzeczy bylo starcie z tirem widac odbite kola w blachach... wyglado to jakby tir zjezdzajac na prawy pas nie zobaczyl kierowcy i dojechal do niego... wystrzelona kurtyna i brak drzwi kierowcy... dach niby caly i podwozie tez...

w srodku auto stan perfekcyjny... naparwde... widac ze uzytkowal go jakis 80 letni dziadek... pokrowce oryginalne bmw... tapicerka w stanie idealnym zreszta jak i cala reszta auta...

z wyposazenia dojrzalem tylko przycisk ASC+T w przelaczyniku kierunkowskazow nie ma "komputera" przednie szyby elektryczne... i brak przednich halogenow...

pod maska silnik jak z fabryki... leciutenko tylko moze przykurzony...

ogolnie musial byc to bardzo zadbany egzemplarz... widac to po kloszach lamp stanie lakieru itd...

cena za to auto na gotowo to jakies 25 tys zl...

nie wiem czy oplaca sie to brac jestem raczej na nie... wydaje mi sie ze slupek lekko uciekl do srodka... albo fotele w e46 sa bardzo blisko slupkow... szkoda ze nie zrobilem zdj...

nie jestem zwolennikiem bitych aut... niby znajomy rzeczoznawca... mowi ze auto jest naparwde dobre tylko to zle wyglada... prosze o jakies madre sugestie... moze pojade zobaczyc jak na gotowo to bedzie wygladac... Nie piszcie glupich komentarzy... bo mimo ze mam 21 lat to plakac sie mi chce jak czytam tu pewne osoby...

a na moje oko jest to golutka e46... ale dla osob ktore ciagle robia golfy III pelen wypas...

moj znajomy rzeczoznawca powiedzial ze auto warte jest okolo 32 tys zl... i naprawde mozna to dobrze zrobic... ale to chyba nie dla mnie... dla mnie liczy sie bezpieczenstwo... i wole wiedziec ze odpukac bede mial przy nastepnym razie taka sama szanse...

PS. pierwszy raz widzialem taka golutka e46 ale tak jednoczesnie tak zadbana...

w tej chwili jedze e36 w coupe... naparwde auto ktore kupilem jest w swietnym stanie... z 96 roku... bardzo ladne... (wiele osob proponowalo mi ze odkupi je szczegolnie jeden diagnosta...) ale ma niestety tylko silnik 1.6 i juz 200 tys... prawie... ( mimo takiego przebiegu do wymiany kwalifikuja sie tylko tuleje wahacza i drazki kierownicze - tak stwierdzil znajomy diagnosta... ) z drugiej strony boje sie ze juz niedlugo trzeba bedzie zaczac dokladac... i taka studnia bez dna...

jezdze raczej malo moze z 10 tys rocznie...

Edytowane przez eqs
Opublikowano
eqs - wg mnie jak Ci się nie spieszy, odpuść sobie, poczekaj, będzie coś lepszego, bardziej godnego uwagi.
Opublikowano
Ja też na Twoim miejscu bym się wstrzymał. Ja bym nie kupił bez klimy, choćby, dla tego, że później go nie sprzedasz, lub będziesz miał duże problemy, nie wspominając o użyteczności tego urządzenia. Na pewno coś się jeszcze trafi. Pozdro.

BMW - Broń Masowego Wrażenia

Moja 850i

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=26&t=120911

http://img121.imageshack.us/img121/5670/pasek2e.jpg

detailing http://www.funkyking.eu

Opublikowano

Piszesz, że auto na gotowo 25k zł

Twój rzeczoznawca ocenia wartość auta na 32k zł.

Gdzieś się mijacie.

P.S. Niemcy (tudzież inni zachodni sąsiedzi) nie sprzedają dobrych aut (nawet lekko uszkodzonych) za niskie kwoty.

Książka serwisowa - wypisana przez kogo?

Serwis BMW czy Ahtohaus??

Co do tapicerki - jak znajdę wkleję jak wygląda skórzana tapicerka po przebiegu 250tys km - stan prawie że idealny. Także tapicerką akurat w BMW nie powinno sie sugerować.

Licznikiem już wogóle - przez interfejs ustawiasz sobie ile chcesz - podobnie jak w e36.

Opublikowano

przebieg i inne rzeczy zgadzaja sie boze czemu tak ciezko to wytlumaczyc...

jak mowie ze jest taki przebieg to tak jest... Ci ludzie co przyciagneli to auto to nie wiedza w ilu rzeczach zapisany jest przebieg...

ksiazka caly czas przez ASO

wlasciciel 1 i mial te 80 lat patrzylem w brief

stan auta nie okreslil po tapicerce... ale po takich drobnostkach jak szklach reflektorow ktore nie mialy zadnych rys... odpryskow nawet opony na kolach byly te same juz troszke zjechane co zapas...

wiele rzeczy swiadczy o tym ze jezdzil nim taki dziadek i mozemy pominac ta kwestie...

mi wydaje sie ze niemcy boja sie takich aut i sprzedaja a tym bardziej facet kolo 80 jezeli takie cos przezyl...

moj znajomy rzeczoznawca zna tych wszytskich handlarzy jest likwidatorem szkod... to on mi pokazal to auto bo jak przyciagneli dzwonili ze maja... zastanawial sie dla siebie... ale jezdzi teraz autem mlodszym no i z klima...

a roznica w cenie jest taka...

25 tys to cena ktora chca oni... po targowaniu sie itd... bo chcieli 27 tys

a 32 tys to cena jaka rzeczoznawca okresil tak na szybko... i sprawdzal w info expert jak sie nie myle...

tu wlasniez astanawiam sie bardzo ze bedzie problem z autem bez klimy... zeby to sprzedac...

ps. mam pytanie jeszcze czy jezeli auto mialo kurtyny to muaialo miec rowniez poduszki boczne ?

Opublikowano

32 jako wycena rzeczoznawcy wynika prawdopodobnie tez i z tego ze ma za mały przebieg jak na ten rok przy tej pojemności. Powinno byc ok 180 tkm wg książeczek a ty masz 100 tkm mniej. Każde 10 tkm to 2 procent podwuyższenia wartości. Tak wiec cena w Twoim przypadku byłaby tak ustalona za PRZEBIEG. osobiście uważam ze 32 nie jest warta.

Jeśli jest przetarty bok a progi- podwozie jest OK to bym sie zastanowił nad nią. Pomsl co zrobisz jak zima jakis płotek przytrzesz?

Sprzedasz jak PODOBNO zrobiliby niektórzy na tym forum? BYś naprawił i zadowolony śmigał dalej. Tytaj jest ta różnica ze nie ty przetarłeś. Nie każde uszkodzone auto sprzedaje sie dalej. Zalezy to od kasy i stanu uszkodzenia.

Przebig raczej dziwniejszy. W salonie na wystawie wiecej by wykulał. Jak chcesz dobrą nową książkę serwisową to dobrze poszukaj- 200-250 zeta :-))) wpiszesz sobie tam 30 tkm i bedzie jeszcze lepiej :D

A tak an powaznie to handlarzom bym do końca nie ufał. Ponadto w przypadku dosyc dobrych materiałów wykończenia jak w BMW strasznie trudno dostrzec różnice w wytarciu pomiedzy 70tkm a 200 tkm. Ja mam 300 tkm zrobiłem od zakupu 12 tkm i myślałem że bedzie gorzej. Wymieniłem dpiero sprzegło po chipie i NIC niepokojącego nie dostrzegam!

Poz tym lepiej spokojne 200 tkm niż deptane 70 :-)

A czy masz pewność jze jak kupisz inne auto to właściciej nie dokonał podobnej naprawy? jak dobrze to zrobi nawet nie zauważysz!!!