Skocz do zawartości

gwizd od 100 km/h Wyobraznia do boju ,nawet szalone pomysly

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Powyrzej 100 km/h wlancza sie swist jakby gwizdek gotujacej sie wody z przodu . pomysly . karzde nawet szalone przetestuje i sprawdze .auto E 36 cupe . wyobraznia do boju .
Opublikowano

No siup:

- opony;

- łożyska;

- klocki hamulcowe;

- tarcze hamulcowe;

- szosa;

- powietrze (coś sie poluzowało lub odkręciło i jest inny opór powietrza)

- samochód sygnalizuje: Zwolnij :norty:

- czas na kawę :twisted2:

Chyba tyle :mrgreen:

Opublikowano
Powyrzej 100 km/h wlancza sie swist jakby gwizdek gotujacej sie wody z przodu . pomysly . karzde nawet szalone przetestuje

Może auto jest po duzych przejściach i jest tak źle poskładane że podczas szybkiej jazdy powietrze wpada przez luki w karoseri.

Z propozycji Lucassa 81 rozpatrzyłbym tylko punkt "powietrze". Wszystko inne raczej nie gwiźdże :wink:

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano
auto mam 7 lat gwizd zaczal sie po lakierku ! dzwona niet .

Wydaje mi się, że coś lakiernik źle dokręcił lub założył, tudzież wygiął. Popatrz, może to jakiś bzdet?

zwolnij najbardziej mi sie podoba .

Dzięki :dance:

Opublikowano
tak sie robi kiedy jest bunia zle wyprofilowana i jest taki metaliczny gwizd powietrza, no niestety z lakiernikow aero cos tam nie bedzie :lol: :norty: :norty: :norty: :norty: :norty: :norty: :norty:

Pozdrawiam Pawel

5.6l/100km

BMW E46 silnik M47 99` 2.0d 136KM, XENON

Opublikowano
wymieniali mi przednie blotniki na orginaly bo tamte rdza jadla wyklejali szybe i wklejali nortglasu . i lakierowali auto cale . potym chyba pojawil sie swist podejrzewam moze uszczelki drzwiowe lata leca ?
Opublikowano

Najprawdopodobniej uszczelki w drzwiach-tak jak mówisz. Może być też, że po malowaniu auta i przykręceniu wszystkiego z powrotem coś chłopakom nie chciało się drzwi wyregulować dobrze. Pamiętaj,że dobrze spasowane drzwi przednie są około 1mm schowane pod krawędź błotnika,albo co najwyżej równo z błotnikiem. Inaczej będzie wiatr wpadał w szczelinę.

Pozdrawiam

Przeczytaj moje artykuły:

Test 530d F10, przekrojowy o E30 i E36

http://img40.imageshack.us/img40/1371/renoma.jpg

http://images.spritmonitor.de/310241.png

Opublikowano
Najprawdopodobniej uszczelki w drzwiach-tak jak mówisz. Może być też, że po malowaniu auta i przykręceniu wszystkiego z powrotem coś chłopakom nie chciało się drzwi wyregulować dobrze. Pamiętaj,że dobrze spasowane drzwi przednie są około 1mm schowane pod krawędź błotnika,albo co najwyżej równo z błotnikiem. Inaczej będzie wiatr wpadał w szczelinę.

Pozdrawiam

Tak jak kolega pisze!! Na 99% uszczeli drzwi. http://bmwfans.info/original/E36/Cou/320i-M52/ECE/L/M/1997/02/mg-41/ill-41_0852/#3 sprawdz w jakim stanie jest uszczelka numer 2. U mnie wystarczlo kupic dobry silikon i kilkukrotnie nasmarowac - szum ustał.

Opublikowano
Mattis miales racje zle popasowali przedni blotnik i drzwi zadoza szpara i drzwi rowno z blotnikiem po poprawieniu 90 % sukcesu jesce troche pracy i bedzie ok .