Skocz do zawartości

E 39 -nie zamyka ani nie otwiera auta,nie działa parktroni

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszysykich miłośników BMW jestem świeżym klubowiczem i wybaczcie mi wszystkie ewętualne błedy . Kupiłem nie dawno swoje drugie BMW E39 TOURING 1998 r marzec wcześniej byłem posiadaczem E34 z 1993r radziłem sobie z nią lepiej ponieważ miała dużo mniej elektroniki . :mad2: Ale do rzeczy auto stało w niemczech długo bez prądu nie działa mi wogóle otwieranie ani zamykanie auta z pilota samochód otwieram tylko z kluczyka , wymieniłem baterie w kluczyku ale nic to nie dało dioda w pilocie mryga i nic się nie dzieje . To samo jest z parktronic jak włączę wsteczny słychać z tyłu piszczenie jak by system się załączał ale po dojechaniu do ściany nic nie sygnalizuje parkowania prosiłbym o pomoc w tych tematach za odpowiedzi z góry serdecznie dziękuję i POZDRAWIAM !!!!
Witam wszystkich mołośników BMW !!
Opublikowano
Witam wszysykich miłośników BMW jestem świeżym klubowiczem i wybaczcie mi wszystkie ewętualne błedy . Kupiłem nie dawno swoje drugie BMW E39 TOURING 1998 r marzec wcześniej byłem posiadaczem E34 z 1993r radziłem sobie z nią lepiej ponieważ miała dużo mniej elektroniki . :mad2: Ale do rzeczy auto stało w niemczech długo bez prądu nie działa mi wogóle otwieranie ani zamykanie auta z pilota samochód otwieram tylko z kluczyka , wymieniłem baterie w kluczyku ale nic to nie dało dioda w pilocie mryga i nic się nie dzieje . To samo jest z parktronic jak włączę wsteczny słychać z tyłu piszczenie jak by system się załączał ale po dojechaniu do ściany nic nie sygnalizuje parkowania prosiłbym o pomoc w tych tematach za odpowiedzi z góry serdecznie dziękuję i POZDRAWIAM !!!!

Witam spruboj poszukac na forum na temat kodowania kluczykow....bylo tego sporo.....drugi temat tez byl... :cool2: jak znajde to podesle....

Opublikowano
Dziękuję zbigniewst :D ja już trochę szukałem ale nie mogę tego znależć dostałem kiedyś od kolegi kartkę z jakiegoś programu i programowałem kluczyk tak że : pszekręca się kluczyk w pozycję pierwszą naciska się zamykanie i trzyma póżniej szybko trzy razy otwieranie i zaczyna wolno mrygać dioda w pilocie tak robiłem ale nic to nie dało ciekawe czy to dobrze. Jeśli tylko wpadnie ci jakiś post w oko podeślij POZDRAWIAM !!!
Opublikowano
fakt robiłem to trochę inaczej jutro spróbuję zrobić to jak opisał to kolega robart jeszcze raz dziekuję za linka .
Opublikowano
Jestem ci bardzo wdzięczny bo dzięki tobie nauczę się jak korzystać w pełni z forum ja przeglądałem posty po koleji i na 50 stronie wysiadły mi już oczy. teraz spokojnie poszukam sobie jak wymienić poduszki tylnej belki bo tu u mnie w mieście nikt nie chce się tego podjąć a w kielcach mówią ze zejdzie dwa dni i muszą zdejmować całe tylne zawieszenie a wiem że podszwebny jest tylko dobry ściągacz i wszystko gra . tak też wmawiali mi że okropnie ciężko wymienia się chydrauliczną poduszkę zawieszenia tylnego a ja wymieniłem ją w 30 minut bardzo prosta sprawa. Jeśli wiesz może coś ze swoich doświadczeń na temat wymiany tych poduszek proszę o radę .
Opublikowano
Dziś próbowałem to zaprogramować w żaden sposób nie mogę tego zrobić wszystko robię zgodnie z opisem i lipa tylko sprawdziłem sobie czujniki parkowania jeden mam uszkodzony albo ma pszerwę muszę go jakoś wyjąć i zobaczyć czy nie ma pszerwy za radę i linki BARDZO DZIĘKUJĘ !!!
Opublikowano
Dziś próbowałem to zaprogramować w żaden sposób nie mogę tego zrobić wszystko robię zgodnie z opisem i lipa tylko sprawdziłem sobie czujniki parkowania jeden mam uszkodzony albo ma pszerwę muszę go jakoś wyjąć i zobaczyć czy nie ma pszerwy za radę i linki BARDZO DZIĘKUJĘ !!!

a miales okna i dzwi pozamykane.. :?:

Opublikowano
Tak miałem wszystko zamknięte centralny działa , nawet kluczyk otwiera szyby po przytrzymaniu w prawo kluczyka a w lewo jak prztrzymam w lewo to wszystko zamyka . mam dwa kluczyki z pilotem i jeden plastikowy bez pilota i żaden nie chce się zaprogramować nie wiem co jest . CZY MOGĄ BYĆ USZKODZONE KLUCZYKI ??? :mad2:
Opublikowano
Tak miałem wszystko zamknięte centralny działa , nawet kluczyk otwiera szyby po przytrzymaniu w prawo kluczyka a w lewo jak prztrzymam w lewo to wszystko zamyka . mam dwa kluczyki z pilotem i jeden plastikowy bez pilota i żaden nie chce się zaprogramować nie wiem co jest . CZY MOGĄ BYĆ USZKODZONE KLUCZYKI ??? :mad2:

Nie wiem dokladnie moze cos z alarmem jak masz orginal. moze wylaczony..

Opublikowano

Nie wiem dokladnie moze cos z alarmem jak masz orginal. moze wylaczony..

Moze to ci cos pomoze....http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=64206&highlight=alarm...

i to...http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=33177&highlight=alarm...

Sprawdz jeszcze wylacznik co jest pod maska...

Opublikowano

Nie wiem czy napewno mam alarm bo nigdy mi nie zawył i nie mryga żadna dioda . Jak stwierdzić że mam alarm albo gdzie jest wyłącznik pod maską

???

Opublikowano
Nie wiem czy napewno mam alarm bo nigdy mi nie zawył i nie mryga żadna dioda . Jak stwierdzić że mam alarm albo gdzie jest wyłącznik pod maską

???

Jak masz alarm to pod lusterkiem wewnetrznym jest czerwona kontrolka dosyc duza....a wylacznik jest z lewej strony przy filtrze kabinowym../to jest taki przycisk/ nie wiem jak jest bez alarmu ale jak jet alarm to tam sie znajduje .....moze pokazuje ze masz maske otwarta i nie zamkniesz pilotem..

Opublikowano (edytowane)

Nie wiem jakie masz kluczyki ale u mnie ...duzy przycisk zamyka..lewy dolny otwiera..prawy dolny otwiera klape.....duzy przytrzymam ...zamykaja sie okna...

Edytowane przez zbigniewst
Opublikowano
Sprawdzałem nie ma alarmu i spotkałem sie ze znajomym co pracuje w serwisie bmw on sam próbował ja zaprogramować i lipa powiedział że można to zrobić przez komputer i bez serwisu się nie obejdzie także muszę się pofatygować do serwisu . powiedział że przy okazji wgrają mi program że światła będą załączać się automatycznie to taka pierdoła ale może się przydać dziękuję za rady POZDRAWIAM !!!