Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!!

jestem nowy na forum :D ,

kupilem bmw e46 touring lifting.

Oczywiscie mam dylemat zabezpieczenia auta.

Alarm juz wybralem (oczywiscie korzystajac z forum , efektem czego byl zakup seo perf.). Problem w tym ze alarmy przystosowane do konkretnego typu auta sa dezaktywowane z pilota badz kluczykiem z zamka drzwi. A zamek drzwi (bez immob.) nie rozpozna czy zlodziej ma prawdziwy kluczyk czy tzw lamak. Zamowilem od znajomego z Angli zaslepke zamka. Zamek z drzwi zostanie zdemontowany a na jego miejsce bedzie zamontowana zaslepka , taka jak jest normalnie w prawych drzwiach.

Jakie jest wasze zdanie, czy warto zakladac takie zaslepki?

bo mysle ze warto

jezeli ktos bedzie chcial to mam na zbyciu takie zaslepki oryginalne bmw

Opublikowano
gorzej jak Ci akumulator padnie. Wtedy i ty chyba nie otworzysz auta. Chociaz moze sa jakies inne sposoby oprocz zamka, podejrzewam ze podpinajac aku od spodu auta.... Nie na darmo ktos zostawil jeden zamek w drzwiach... :D
Opublikowano

Zostaw zamek. Ja mam SEO Perf. z odcieciem zapłonu i wystarcza zeby odstraszyć. Jesli zlodziejowi bedzie zależeć na wozie to wejdą przez szybę, wyć bedzie tak czy siak. Wezma na lawete wciągarką,a Tobie zamek sie przyda w przypadku rozładowania pilota lub aku.

Z mojej ostatniej wiedzy każde zabezpieczenie widoczne (dioda, czujniki ultradzwiękowe) w samochodzie odstrasza 99% złodziei. Za duże ryzyko. Natomiast ten 1% bedzie wystarczająco namolny i przygotowany że nawet zaspawane drzwi nie pomogą.

Mozesz wkleic np filcowe kółeczko, w dziurkę z zamkiem, takie jak podkleja sie pod meble np, w kolorze czarnym - wystarczajaco maskuje zamek i nie bardzo wie złodziej co z tym zrobic. Ty natomiast wiesz - wydłubac lub naciąc w razie potrzeby.

http://img510.imageshack.us/img510/7666/podpisgn8.jpg
Opublikowano

Po pierwsze dobrze założony seo nierozbroi się po przekręceniu klucza w stacyjce, ani też po naciśnięcie guzika na konsoli.

Ja u siebie przykleiłem na wkładkę zamka chromowane kółeczko które skutecznie maskuje dziurkę na kluczyk.

Opublikowano
Po pierwsze dobrze założony seo nierozbroi się po przekręceniu klucza w stacyjce, ani też po naciśnięcie guzika na konsoli.

Ja u siebie przykleiłem na wkładkę zamka chromowane kółeczko które skutecznie maskuje dziurkę na kluczyk.

Bartek nie bardzo rozumiem i co chodzi... nie zbroi sie po przekreceniu ? Ja nie mam też przycisku na konsoli ? Sorrki za OT ale o co łazi :oops:

http://img510.imageshack.us/img510/7666/podpisgn8.jpg
Opublikowano

sorry, mały chochlik:)

Chodziło oczywiście o to , że alarm np. SEO, nie rozbroi się po otwarciu auta kluczem, o ile jest dobrze założony.

Co do przycisku na konsoli to nie byłem pewiem czy w e46 jest, ale też nie powinien sie rozbroić.

Jednym słowem dokładany alarm sterowany z orginalnego pilota powinien się rozbrajać/uzbrajać tylko i wyłącznie z orginalnego pilota.

Opublikowano

ok, dzieki za wasze opinie. Alarm mam zalozony tak , ze sie nie rozbraja nawet z orginalnego kluczyka :). Ale w aucie mam duza navi (16:9) i nie chcialem zeby byle kto rozwalil po cichu zamek i wyrwal nawi. A tak przy wymienionej wkladce , na szybe zalozylbym folie antywlamaniowa. A przy probie wybicia szyby i jej wyjecia bedzie troche wiecej huku i wiecej czasu bedzie zlodziej potrzebowal. Czyli wieksze szanse ze NAVi ocaleje :8) .

aha a odnosnie tego wyprowadzenia kabli od akku pod auto?

Czy to jest praktykowane, i w ktorym miejscu najlepiej je wyprowadzic :)

zeby mi nikt nie zwarl plusika z minusikiem :mrgreen: .

Opublikowano

Wywalenie wkładki to naprwde kiepski pomysł. Miałem tak w poprzednim aucie i czasem się zdarzało że centralny odmawiał posłuszeństwa i to w najmniej odpowiednim momencie. A beemkę otwiera się dość ciężko tym bardziej że jest ryglowanie. Na parkingu przed marketem, albo 300 km od chaty może to być dość poważny problem.

Z toyotą doszedłem do takiej wprawy że ją otwierałem z 2 minuty, omege nawet szybciej, e 36 tak samo, ale te nowsze to już nie jest taki pikuś