Skocz do zawartości

Kupno e46 coupe ... propozycje... ocena...ktoś zna to auto?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam...

miałem już kilka samochodów Bmw... są one ze mną tylko ze wzgledu zamiłowania ( mam tez inne samochody) ...

zmieniłem teraz samochód i e38 nie mieści mi sie do garażu.

Zamierzam ją sprzedać a kupić e46 coupe ( ze wzgledu na bardzo miłe wspomnienia z e36 coupe ) ...

1 - na co szczególnie zwrócić uwage ( czy są jakies typowe usterki dla modelu )

2 - jaki silnik najlepiej ( prosze nie pisać że tylko R6 itp... interesuje mnie przekrój od 1,8 wzwyż zalety i wady każdego z nich, interesuje mnie auto w dobrym stanie wiec jeśli trafi sie w dobrym stanie 318Ci to taką wezmę a jesli 330Ci to może byc i taka )

Edytowane przez Rafal_W_wa
http://img110.imageshack.us/img110/2668/naroummmpr4.jpg
Opublikowano
najwarzniejszy stan techniczny auta czy nie było po dzwonie, czy przebieg nie kręcony, co do silników to rzecz gustu czy stawiasz na oszczędność czy na sportowę osiągi. awaryjność autka w wiekszości zależy od jego użytkowania.ale widze że mądrze piszesz więc sobie poradzisz :cool2: ja bym szukał 330 ale to moje zdanie powodzenia :clap:
Opublikowano

Najwazniejsza jest bezwypadkowosc.

Trzeba tez zwracac baczna uwage na przebieg - wiekszosc E46 oferowanych w Polsce do sprzedazy ma sporo skrecone liczniki.

Zawieszenie w E46 jest dosc podobnej konstrukcji, co w E36 (tyle ze wahacze sa aluminiowe), wiec nienajgorzej sobie radzi na naszych dziurach.

Ogladalem ostatnio dla paru znajomych kilka E46 (2 sedany, 2 compacty i jednego coupe), w razie czego moge Ci pomoc w ogledzinach.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano
Najwazniejsza jest bezwypadkowosc.

Trzeba tez zwracac baczna uwage na przebieg - wiekszosc E46 oferowanych w Polsce do sprzedazy ma sporo skrecone liczniki.

Zawieszenie w E46 jest dosc podobnej konstrukcji, co w E36 (tyle ze wahacze sa aluminiowe), wiec nienajgorzej sobie radzi na naszych dziurach.

Ogladalem ostatnio dla paru znajomych kilka E46 (2 sedany, 2 compacty i jednego coupe), w razie czego moge Ci pomoc w ogledzinach.

no już nie mam e38... zaczynają się poszukiwania e46 coupe...

wiem że wspolsce jest tragicznie... dlatego zrobie sobie poprostu kilka wycieczek do niemiec... i mzoe tam cos upoluje... potrzebuje zwykła seryjna bez żadnych felg bajerów itp... takiego zwyklaka moze bedzie łatwiej znaleźć w dobrym stanie...

chętnie jesli bedzie możliwość ... to skorzystam z pomocy ogledzin... zawsze co dwoje to nie jeden i można coś wychwycić...

co do tych co ogladałes.... jakie roczniki kwoty no i stan...?

było cos godnego uwagi?

Opublikowano (edytowane)

W najlepszym stanie byl Compact 320d i Coupe, ale ... M3 ;).

Sedany, ktore widzialem, to 320d, wszystkie z kreconymi licznikami i mocno zmeczone.

W Niemczech moim zdaniem znajdzie sie E46 bez wiekszego problemu w idealnym stanie, tylko trzeba bedzie za niego zaplacic ciut wiecej niz srednia, no i ja bym pojechal w okolice Bawarii, albo jakiegos innego bogatego landu.

OT: Szkoda, ze Twoja E38 sie sprzedala, coz, bede musial poszukac innej w manualu ;).

Edytowane przez Panfil - BMW Klub Polska

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano
W najlepszym stanie byl Compact i Coupe, ale ... M3 ;).

Sedany, ktore widzialem, to 320d, wszystkie z kreconymi licznikami i mocno zmeczone.

W Niemczech moim zdaniem znajdzie sie E46 bez wiekszego problemu w idealnym stanie, tylko trzeba bedzie za niego zaplacic ciut wiecej niz srednia, no i ja bym pojechal w okolice Bawarii, albo jakiegos innego bogatego landu.

ja te co miałem wyszukiwałem z okolic monachium...

no ja chce coś z małym silnikiem... bo to nie bedzie auto typowo dla mnie ... a bmw ... poprostu chce miec w garazu...

zbytnio m isi nie spieszy... moge cos zakupic i za 3 -4 miesiące...

Opublikowano
Polecam jazde na 3-4 dni i wyszukanie na spokojnie jakiegos idealnego egzemplarza. Niemcy czesto kupuja samochody z mniejszymi silnikami (w ich warunkach drogowych mocne silniki nie sa az tak potrzebne, jak w naszych), wiec znalezienie np. jakiegos 318Ci nie powinno byc duzym problemem.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano

czy ktos moze ogladal to auto...

przebieg raczej krecony... ale oglnie wyglada ok... szpra przy dzwiach jakas duża... od błotnika... no ale cos tam było przytarte..

wiem że ze zdjec sie nie da ocenic... i o to nie prosze...

ale możliwe że ktoś z klubowiczów szuka e46 coupe... i ją oglądał

http://moto.allegro.pl/item269368349_bmw_320ci_coupe_1999r.html

Opublikowano

Witam, byłem ostatnio w DE po e-46 coupe. Mieszkałem tam przez 2 tyg i kupiłem w prawie idealnym stanie 99r od niemca z domu, gosc pracował w serwise Bosha i auto było dobrze serwisowane, a prawie idealne bo wachacze do wymiany, z racji tego ze w e-46 samych sworzni nie da rady wymienic.

Ceny?? jak chcesz ładne auto to nie licz na okazje bo taniej kupisz w polsce.

Opublikowano
Witam, byłem ostatnio w DE po e-46 coupe. Mieszkałem tam przez 2 tyg i kupiłem w prawie idealnym stanie 99r od niemca z domu, gosc pracował w serwise Bosha i auto było dobrze serwisowane, a prawie idealne bo wachacze do wymiany, z racji tego ze w e-46 samych sworzni nie da rady wymienic.

Ceny?? jak chcesz ładne auto to nie licz na okazje bo taniej kupisz w polsce.

wrzuć może jakies foty do galerii...

ile chciuał niemiec...

znam troche rynek..i Bmw... wiec spokojnie na okazje nigdy nie licze...bo cena ggy jest wysoka... ( auto może byc dobre lub tez trafić sie kiepskie) .. jednak jesli cena jest niska... to natrafienie na kiepsciaka jest prawie pewne....