Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
idac tym chorym mysleniem -szukalem na mobile i znalazlem kilka sztuk E30 za 10 tys euro-prawie nowe,nie jezdzone :norty: .kupujecie????? :mad2:

WYPRZEDAŻ CZĘŚCI E30 E34

CZĘŚCI ZA GROSZE-skrzynie od 250zl,mosty tylne od 150zl,zawieszenia,blachy

#####Kasacja aut#####

tel.787482121

gg 208272

• Odpowiedzi 94
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
idac tym chorym mysleniem -szukalem na mobile i znalazlem kilka sztuk E30 za 10 tys euro-prawie nowe,nie jezdzone :norty: .kupujecie????? :mad2:

Gdybym byl fanem E30 i mogl kupic taki egzemplarz praktycznie nowy, to owszem, tak :twisted: .

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano

Jest demokracja, kazdy kupuje to co chce. Jeden taki byl, co chcial narzucic innym swoja wole i przegral wybory :roll2: :roll2: :roll2:

Opublikowano
wolalbym e46 w sedanie niz e36 coupe za taka sama kase....

ja ide do przodu a nie sie cofam

W moich okolicach jest podobny trend. Tzw. cwaniactwo woli kupic poskladana z kilku cwiartek 2-3 letnia BMW, oczywiscie zagazowana i najlepiej jakby dalo rade zrobic swap silnika z V8 na 1,6 R4.

Nie wazne jak jezdzi, wazne ze mozna polansowac sie w najnowszym modelu.

Opublikowano

Ja wolę auto starsze, ale pewne, nie potrzebuję taniego szpanu,

- "Mam 3 letnie BMW, nie ważne że pod maską jest 1.6, nie ważne że pan Mietek spawał go z trzech, a w DE służyło jako auto flotowe, najważniejsze że fajnie wyglada na alu 19'"

Dla mnie E36 jest autem bardzo nowoczesnym, wręcz zbyt, szczerze to z trójek wolałbym E30 M3 za taką kasę.

Wiesz tylko rozwój nie zawsze jest dobry, zależy czego oczekujesz od auta, ja jeżdzę e23, całe auto rozłożyłem i złożyłem już dwa razy, sam wyremontowałem silnik, zrobiłem elektrykę, hamulce, zawieszenie.

W e32 jest to jeszcze możliwe, w E38 już znacznie trudniejsze, a w E65 absolutnie nie możliwe.

E38 będzie youngtimer'em, ale E65 napewno nie, to auto absolutnie bez duszy, po zużyciu do wywalenia jak stary TV.

Nie każdy chce mieć auto najnowsze za wszelką cenę.

Ja nie kupiłbym E90, E60, E65/6/7

Te auta są dla mnie brzydkie, i źle się w nich czuję.

Mój idealny garaż to:

E12 w wersji 533i US

E12 w wersji M535i

E21 w wersji 315

E21 w wersji 323i

E23 w wersji 745i

E23 w wersji M7

E24 w wersji M6

E28 w wersji M5

E30 w wersji M3

i na tym koniec

Na zewnątrz mogło by stać E38 do codziennego turlania.

Wiesz ile kosztuje M7, od 10 tys Euro za skrodowanego paścia do 100tys Euro za stan salonowy.

Wracając do tematu E36 vs E46, 328i to konkretne auto, 316i to wózek na zakupy i nigdy bym nie kupił takiego BMW taka pojemność to mi się z Fiatem czy Daewoo kojarzy :mad2:

http://pomocdrogowakrk.pl

Tel:790 580 495

Opublikowano

Ja tez czesto ogladam samochody na aukcjach w tym e36 przedewszystkim i jestem zdania ze to auto mozna kupic taniej, niedawno byla mowa ze 328 to tylko takie egzemplarze powyzej 17 tys., co z tego jak ostatnio własnie forumowicze zauwazyli ze ktos taka podpicowana e36 328 sprzedaje na 19' za 30tys. i ktos chcial kupic z forumowiczów, był ogladac i samochod okazał sie czterośladem.

Wiec reasumujac mozesz za nia zaplacic nawet 60 tys. ale i tak nie miej pewnosci ze jest idealna, pewnie ze mozna kupic nawet za mniej niz 20 tys. po prostu trzeba wiedziec jak sprawdzac co sie kupuje. Cena nie zawsze jest wyznacznikiem stanu auta. Pozdrawiam

Opublikowano

w skrocie-niektorzy twierdza ze ze wzgledu na to iz sa fanami marki i dbaja o stan techniczny pojazdu to kupia klamota za kosmiczna kase itd....

i twierdza ze nowe modele sa brzydkie,ze sie im nie podobaja..

:mad2: :mad2: :mad2: :mad2:

bzdura!!!

nie macie kasy.nie stac was,wiec tworzycie historie o milosci do marki!!!

WYPRZEDAŻ CZĘŚCI E30 E34

#####Kasacja aut#####

tel.787482121

gg 208272

Opublikowano
Ja wolę auto starsze, ale pewne, nie potrzebuję taniego szpanu,

- "Mam 3 letnie BMW, nie ważne że pod maską jest 1.6, nie ważne że pan Mietek spawał go z trzech, a w DE służyło jako auto flotowe, najważniejsze że fajnie wyglada na alu 19'"

Dla mnie E36 jest autem bardzo nowoczesnym, wręcz zbyt, szczerze to z trójek wolałbym E30 M3 za taką kasę.

Wiesz tylko rozwój nie zawsze jest dobry, zależy czego oczekujesz od auta, ja jeżdzę e23, całe auto rozłożyłem i złożyłem już dwa razy, sam wyremontowałem silnik, zrobiłem elektrykę, hamulce, zawieszenie.

W e32 jest to jeszcze możliwe, w E38 już znacznie trudniejsze, a w E65 absolutnie nie możliwe.

E38 będzie youngtimer'em, ale E65 napewno nie, to auto absolutnie bez duszy, po zużyciu do wywalenia jak stary TV.

Nie każdy chce mieć auto najnowsze za wszelką cenę.

Ja nie kupiłbym E90, E60, E65/6/7

Te auta są dla mnie brzydkie, i źle się w nich czuję.

Mój idealny garaż to:

E12 w wersji 533i US

E12 w wersji M535i

E21 w wersji 315

E21 w wersji 323i

E23 w wersji 745i

E23 w wersji M7

E24 w wersji M6

E28 w wersji M5

E30 w wersji M3

i na tym koniec

Na zewnątrz mogło by stać E38 do codziennego turlania.

Wiesz ile kosztuje M7, od 10 tys Euro za skrodowanego paścia do 100tys Euro za stan salonowy.

Wracając do tematu E36 vs E46, 328i to konkretne auto, 316i to wózek na zakupy i nigdy bym nie kupił takiego BMW taka pojemność to mi się z Fiatem czy Daewoo kojarzy :mad2:

ciekawe,tani szpan to nowa bmw 5 lub 7?????

jak dla mnie wartosc takich e23 czy e30 jest prosta-

wjezdzasz na wage, odliczasz 15 procent na smieci.nastepnie uzyskane kg mnozysz przez 0,6 zl(po tyle u nas jest zlom) i jest wartosc takiego bmw.

koniec kropka.

WYPRZEDAŻ CZĘŚCI E30 E34

#####Kasacja aut#####

tel.787482121

gg 208272

Opublikowano

smiac mi sie chce z takich tekstow!!!!

prowadze punkt kasacji pojazdow i wiem jak jest!!!!

przyjalem ostatnio sliczna :duh: piekna :duh: e30 od kolekcjonera :nienie: co pol roku jezdzil z kartka sprzedam za 12 tys zl-klamot z 1989 roku!!!!

jak wyszedl przeglad to nikt nie chcial nawet za łapówke go podbic,wiec cena spadla do 8000 zl.

jak wyszlo OC i trzeba bylo zaplacic nowe to oddal do kasacji do mnie ZA ZASWIADCZENIE I 300 zl.

WYPRZEDAŻ CZĘŚCI E30 E34

#####Kasacja aut#####

tel.787482121

gg 208272

Opublikowano
w skrocie-niektorzy twierdza ze ze wzgledu na to iz sa fanami marki i dbaja o stan techniczny pojazdu to kupia klamota za kosmiczna kase itd....

Dokladnie tak. Tak wlasnie postepuja fani, niewazne czy sa to samochody, znaczki pocztowe, czy garnki. Nie zauwazyles?

i twierdza ze nowe modele sa brzydkie,ze sie im nie podobaja..

:mad2: :mad2: :mad2: :mad2:

bzdura!!!

A co, wszystkim musza sie podobac nowe modele, bo tak?

Slyszales o tym, ze gusta bywaja rozne?

nie macie kasy.nie stac was

Nie zagladaj innym do kieszeni - jezeli ktos chce, moze jezdzic trzydziestoletnim 'klamotem', jezeli tylko ten klamot jest dopuszczony do ruchu.

Ani Tobie, ani mnie nic do tego.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano

Wow, nie sadzilem, ze wywolam moim pytaniem taka burze :) Ciesze sie, ze tyle osob odpowiedzialo, choc dalej nie podjalem decyzji... Moze pozwole sobie zaprezentowac samochod o ktory chodzi: http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C3734146. Na pewno chcialbym aby za taka cene byla to igla. Nie znam sie chyba jednak na tyle zeby wlasciwie to ocenic wiec byc moze zaraz napisze posta z pytaniem do forumowiczow z Czestochowy czy mozna by sie umowic na wspolne ogladanie auta...

Pozdrawiam !

Opublikowano
Jezeli samochod po przegladzie bedzie OK, to jezeli bedziesz chcial go kupic, przewaznie wystarczy powiedziec, ze 'kupie ten samochod, za gotowke i natychmiast, ale moja cena wynosi tyle i tyle, wiecej po prostu nie mam' i zostawic telefon sprzedajacemu. W 9/10 przypadkow oddzwoni ;).

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano (edytowane)

nie macie kasy.nie stac was,wiec tworzycie historie o milosci do marki!!!

Nie szufladkuj ludzi że jak jeżdzą 20 letnim BMW to brakuje im na chleb, bo możesz się mocno zdziwić.

Najdroższe w utrzymaniu BMW to 30 letnie E24, i wszelkie Mki.

ciekawe,tani szpan to nowa bmw 5 lub 7?????

Ja znam takie historie.

Gość kupuje za ostanią kasę np E60, wspiera się kredytem tylko po to aby było nowe, maks dwuletnie, bo tak wymaga moda, bo takie tylko są ładne, nowoczesne, trzeba isć z postępem. :norty:

A potem płacze że tłumik kosztuje 2000zł, że na przeglądzie w ASO zostawił 5tys.

Za 5 tys ja mam całe nowe zawieszenie, hamulce i wydech wszystko z ASO.

jak dla mnie wartosc takich e23 czy e30 jest prosta-

wjezdzasz na wage, odliczasz 15 procent na smieci.nastepnie uzyskane kg mnozysz przez 0,6 zl(po tyle u nas jest zlom) i jest wartosc takiego bmw.

koniec kropka.

Na szczęście dla ciebie tak, może nawet zezłomowałeś kilka fajnych aut które sprzedał byś z zyskiem, gratuluję, coż znam gościa który pociął na zyletki Warszawę M20 rocznik 1952 i do dziś żałuję :lol:

I jeszcze jedno mnie się naprawdę nie podobają nowe BMW, brat mojej mamy ma E67 i ona przy mojej E23 jest po prostu brzydka :D

Edytowane przez Grigorij

http://pomocdrogowakrk.pl

Tel:790 580 495

Opublikowano
Jedni kupują nowe Dacie, a inni stare beemki - jedni wybierają nową technologię, a innym starsza nie przeszkadza. Gdybym duzo jeździł wolałbym samochód napchany poduchami powietrznymi i strefą zgniotu długości całego Smarta, kontrolą trakcji itp. A tak najnowsza technologia mi nie potrzebna - tylko jeszcze jeden element, który może się zepsuć...
Opublikowano

No i jeszcze taki jeden maly drobiazg: w czasach, gdy E23 czy Mercedes W126 byly projektowane, zajmowali sie tym inzynierowie, a nie ksiegowi.

W tej chwili proces zrobienia samochodu taniej czasami dochodzi do poziomu absurdu w stylu: zrobmy nowoczesny samochod, ale zaoszczedzmy na producencie jednego ukladu elektronicznego, a potem stracmy mase klientow dlatego, ze ten uklad jest powodem 10% usterek w tym modelu, i to usterek, ktore powoduja, ze samochod trzeba na lawecie wiezc do serwisu.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano

Ja również jestem za starszymi beemkami. Nazbierane mam w tej chwili części za około 2k zł...sama zawieszeniówka. Jeszcze nie zakładam (kwestia 2 tygodni) ,bo nie ma wszystkiego :) Wszyscy mówią "-po co kupujesz i dokładasz do tego starego auta, jak możesz mieć nowsze (np e36)?" A ja na to tylko "-a po co mi nowsze, jak mi się starsze podoba?"

Sęk w tym,że do każdego auta - starego, czy nowego w końcu trzeba będzie coś kupić, coś się zużyje itp. A ja wolę dokładać do starego, bo sprawia mi to przyjemność. Poza tym utrzymany youngtimer jest dla miłośnika motoryzacji większą gratką, niż chłodny i (jeszcze) bezduszny produkt współczesności.

Na tym forum jest wielu ludzi, których stać na nowsze auta, a jeżdżą "youngami"...i chwała im za to! :cool2:

A dla niedowierzających i myślących tylko o współczesności mam jedno do powiedzenia: nie byłoby waszych maszynek, gdyby nie nasze cudeńka :twisted:

Pozdrawiam miłośników!

Przeczytaj moje artykuły:

Test 530d F10, przekrojowy o E30 i E36

http://img40.imageshack.us/img40/1371/renoma.jpg

http://images.spritmonitor.de/310241.png

Opublikowano
Jezeli samochod po przegladzie bedzie OK, to jezeli bedziesz chcial go kupic, przewaznie wystarczy powiedziec, ze 'kupie ten samochod, za gotowke i natychmiast, ale moja cena wynosi tyle i tyle, wiecej po prostu nie mam' i zostawic telefon sprzedajacemu. W 9/10 przypadkow oddzwoni ;).

Mozna sprobowac ale gosc twierdzi, ze nie zalezy mu na szybkiej sprzedazy i moze poczekac az znajdzie sie ktos kto wezmie za taka cene. Ciezko bedzie.

Opublikowano

Mozna sprobowac ale gosc twierdzi, ze nie zalezy mu na szybkiej sprzedazy i moze poczekac az znajdzie sie ktos kto wezmie za taka cene. Ciezko bedzie.

Coz, to taka troche 'wojna nerwow'. Wszystko zalezy od tego, czy samochod jest naprawde w idealnym stanie i czy chcesz za niego tyle dac.

Z kolei na kogos, kto da 29 tysiecy za 328i z 1997 roku wlasciciel moze jeszcze dluuugo czekac ;).

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano

Jeśli masz czas i chcesz kupić to auto to też możesz tam jechać już z kasą,wykładasz na stół i mówisz ze bierzesz za taką cenę.

Ta metoda ma jedną przewagę nad tą gadką przez telefon-wielu jak widzi kase decyduje się-wiem bo już tak robiłem ;) .

Oczywiście jeśli by był nie ugięty to masz przy sobie resztę sumy i decydujesz czy kupujesz czy nie.

Ja swoje zdanie napisałem na ten temat-dla mnie taka cena za 10 letnie E36 to nie w tych czasach.

I radzę się poważnie zastanowić.Pamiętaj o jednym aspekcie-sprzedaż.W polsce nikt Ci raczej nie kupi E36 za 30tys zł.

Kiedyś(w czasach o których pisałem wcześniej) z moim wspólnikiem całkiem przypadkiem wpadliśmy na E36 325iA prawie full za coś koło 35tys.ale to inne czasy i ma auto do teraz.

Pzdr

Może być każde auto,pod warunkiem że będzie to BMW...
Opublikowano

Panfil ma rację z tą "wojną nerwów" - poczekaj sytuacja na pewno się wyklaruje. Swoją drogą kiedyś u gościa była E36 328 z ASB - super stan i wygląd za 24000zł i była chyba 2 dni potem ktoś ją wziął.

Co do dyskusji o designie nowych modeli to dla mnie jest bardzo ok. Ciężko już teraz wyrokować, które auta kiedyś będą modelami kultowymi a które nie. Jak zauważył jeden z forumowiczów trzeba iść naprzód i BMW to robi (często pioniersko, z czego korzystają inni - vide I-Drive, "indywidualna" stylistyka modeli). Błędy się zdarzają (stylistyczne zwłaszcza), ale 7ka już chyba wszystkim się opatrzyła. Nie mam nic do wyglądu starych BMW. Uważam, że te samochody należy postrzegać już w kategoriach "kultowości", elegancji, klasycznych linii, czy doskonałych (jak na ich lata i epokę) osiągów czy rozwiązań, a nie "stary więc przestarzały, nudny, zacofany technologicznie".

Te "stare" samochody za kilkanaście lat (jeśli się o nie dba) będą doskonałą, długoterminową lokatą kapitału, co po niektórych modelach widać już dzisiaj np. na mobile. A fani marki, chętni na zakup old/youngtimerów znajdą się zawsze.

Co do mojego garażu marzeń to na pewno znalazłoby się tam (wymienię tylko Beemki, silniki też bym takie wziął):

- M3 E30 (koniecznie białe - nie wiem akurat czemu ale musiałoby być białe)

- M3 E46 (bez komentarza)

- E46 330d Sedan z M-Pakietem (super autko)

- E38 740d (NIE MA I NIE BĘDZIE limuzyny, która miałaby taką lekkość linii i idealne proporcje nadwozia)

- E90 335d (do codziennej jazdy - lift bardzo pomoże temu samochodowi)

- E92 335d (piękna... i już)

- Z8 (wspaniały styl retro)

- X6 (Beemowski strzał w 10)

Pozdrawiam

Freude am Fahren - anytime, anywhere

Opublikowano

Grigorij twierdzi iz tylko prawdziwy bogacz jezdzi starym klamotem bo tylko bogacza stac na ciagle naprawy.....

a biedaki jezdza e60 i cala reszta tych wstretnych aut..

to sie nazywa schizofremia.

WYPRZEDAŻ CZĘŚCI E30 E34

#####Kasacja aut#####

tel.787482121

gg 208272

Opublikowano
Jak bym miał do wydania 30tyś. na autko to na E36 bym nawet nie spojrzał :naughty: Lepiej wziąść nowszy model i wyższy rocznik. Nowosześniejsza technologia i młodsze autko :cool2: A za pare lat wyjdą kolejne modele serii 3 i e36 będzie kosztował coraz mniej...

Prowadziłeś kiedyś BMW? To jest adrenalina, to jak narkotyk - wciąga. Jesteś królem świata i nikt ci nie podskoczy :diabel_faja:

Nowe forum BMW tylko dla serii 3

http://www.3er.pl

warto tam być!!!

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.