Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam forumowiczow.

Trafila mi sie sznasa kupna e36 328 coupe, rocznik 97. Wyglada na to, ze stan naprawde super i ma wszystko co chcialem aby przyszly samochod mial. Tylko cena... gosc chce 30 000. Kusi mnie zeby wziac bo obawiam sie, ze szybko drugiego takiego nie znajde. Z drugiej strony jednak wydaje mi sie to gruba przesada placic takie pieniadze za ten samochod. Ile wg Was warto za takie auto dac ? Wczesniej myslalem o nie wiecej niz 25 tys...

Pozdrawiam !

• Odpowiedzi 94
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Ostatnio widziałem na allegro podajrze super 328 coupe 96 lub 97 nie pamiętam dokładnie za 25000zł. Felgi miała 15 oryginały. Jak tam by była jakaś super 17 ala M3 i skórak (bo tam nie było) to cena może sięgnąć 30000zł.

O znalazłem link:

http://moto.allegro.pl/item263742896_bmw_e36_328i_coupe_oryginalny_przebieg_121000km_.html

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano (edytowane)

Lepiej dać 30 za igiełkę niż 12 za złoma bo w sumie wyjdzie taniej. Z drugiej strony taka kasa za 10 letni samochód 2 modele w tył to przegięcie. BMW to jednak nie Aston.

Często ludzie dają ogłoszenia "na głupa" z ceną zaporową. Może się sprzeda. Sam tak się pozbyłem Corvette, której tak naprawdę nie chciałem sprzedawać. Jeżeli będzie chciał ją szybko puścić to za 2 tygodnie będzie z ceną 25.

Edytowane przez Bartek
"Aerodynamika jest dla tych, którzy nie potrafią budować silników" - Enzo Ferrari
Opublikowano

szukanie jeleni...

za 30 tysiecy to e46 lub e39 z 2000 roku a nie klamot stary

WYPRZEDAŻ CZĘŚCI E30 E34

CZĘŚCI ZA GROSZE-skrzynie od 250zl,mosty tylne od 150zl,zawieszenia,blachy

#####Kasacja aut#####

tel.787482121

gg 208272

Opublikowano
szukanie jeleni...

No KLAMOT czy nie Klamot- kazdy ma to na co go stac sam jezdze jak to mowisz KLAMOTEM . Ale prawda jest taka, ze to nie te technologie-nie ta jakos wykonania, nie te lata jak na 10 latnie auto za 30 tys. Zedecydowanie lepiej odchodzacy w przod technicznie model e46 lub tak jak mowia e39.

Opublikowano
Biorąc pod uwagę ceny tego modelu w niemczech to ta cena nie jest przegięciem. Jest jednak druga strona medalu. Te modele to nie jest rasa wymierająca ani żaden rarytas, więc sugerowanie wysokością ceny, że mamy do czynienia z czymś wyjątkowym jest nadużyciem. Do przyjęcia jest 10-20% więcej za idealny egzemplarz niż srednia rynkowa.
Opublikowano

30 tys to duzo za taki rocznik, biorac pod uwage ze rozsadnie jest zostawic sobie kilka tys zl rezerwy na niespodziewane wydatki zwiazane z bierzaca eksplatacja. Lepiej zeby kasa zostala, niz zeby brakowalo.

Zielona calkiem calkiem. Opis jedno, ale sprawdzic najlepiej samemu w serwisie mechanike, po nr VIN historie auta oraz grubosc lakieru miernikiem i moze za 25 000 by poszla :cool2:

Do coupe wstawilbym klasyczne 5 ramienne srebrne gwiazdy 17-stki.

Opublikowano

znajomy sprzedal 328 97r za 31tys w sedanie jakis czas temu...autko bylo w idealnym stanie, a jeszcze 2 lata temu mial problemy ze sprzedaza za 17tys zl....

wiecie czemu te e36 maja takie ceny?

zaczely byc poszukiwane jako auta do driftu

ten sam silnik 2,8 w e46 to juz nie to samo...

oceń moją ///M http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=98534&start=0

///M jak miłość

Sprzedam BMW 120d "083d, 120d E82 2011r, 520d '07 lift, 123d '08, Z4///M '08, info na http://www.fast-cars.pl

Opublikowano

Czy pomiędzy E36 a E46 jest taka przepaść? Czy lepiej kupić igłę E46 316i czy starszą o rok/dwa lata igłę E36 328i - za tą samą cenę.

Zawsze się zastanawiam co jeżeli postawimy nowy i poprzedni model jakiegoś samochodu w dokładnie tym samym stanie technicznym, a ten starszy będzie miał znacznie lepszy silnik, to co brać, jeżeli kosztują tyle samo.

Co nie zmienia faktu, że E36 328 można w świetnym stanie znaleźć taniej - ale będzie to coraz trudniejsze.

Opublikowano

Jesli miałbym wybrać pomiędzy E36 328i, a E46 316i, to nie jest to dla mnie żaden wybór.

Auto ma się przedewszytkim podobac mnie, a ja oceniam auta po tym jak się nimi jeździ, a 2.8 jeździ nie porównywalnie lepiej od 1.6

Czy cena 30tys za e36 to dużo, to zależy, a czy 65 tys zł za E24 to dużo?

Czy 15 tyz zł za e21 315 to dużo?

Wszystko zależy od stanu bo jeśli ktoś włożył w to e36 20 tys na wymianę wszytkiego (hamulce, amory, zawiecha itd) to jest to okazja, a jesli właściel jest marzycielem i wydaje mu się że auto jest dużo warte bo lakier się fajnie błyszczy po paście Tempo to.... :D

http://pomocdrogowakrk.pl

Tel:790 580 495

Opublikowano
szukanie jeleni...

lepiej bym tego nie nazwał :cool2:

a to też dobre:

jasne, dwie babki po 50ce zrobiły razem 50tyś km. Załóżmy nawet że każda zrobiła po 25 tyś. Dochodze do sedna:

Po co takim spokojnym panią :lol: silnik 2,8 o takiej mocy :?: przecież zapewne jeździły tylko do kościoła i na rynek :norty: :norty: :norty:

Prowadziłeś kiedyś BMW? To jest adrenalina, to jak narkotyk - wciąga. Jesteś królem świata i nikt ci nie podskoczy :diabel_faja:

Nowe forum BMW tylko dla serii 3

http://www.3er.pl

warto tam być!!!

Opublikowano

i po zakup nowego moherowego beretu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

jak mialbym wybrac E36 328i, a E46 316i to wybor jest jasny-e46.

nowsze auto,nowa technologia!!!trzeba isc do przodu a nie sie cofac

WYPRZEDAŻ CZĘŚCI E30 E34

#####Kasacja aut#####

tel.787482121

gg 208272

Opublikowano
Jesli miałbym wybrać pomiędzy E36 328i, a E46 316i, to nie jest to dla mnie żaden wybór.

Auto ma się przedewszytkim podobac mnie, a ja oceniam auta po tym jak się nimi jeździ, a 2.8 jeździ nie porównywalnie lepiej od 1.6

Czy cena 30tys za e36 to dużo, to zależy, a czy 65 tys zł za E24 to dużo?

Czy 15 tyz zł za e21 315 to dużo?

Wszystko zależy od stanu bo jeśli ktoś włożył w to e36 20 tys na wymianę wszytkiego (hamulce, amory, zawiecha itd) to jest to okazja, a jesli właściel jest marzycielem i wydaje mu się że auto jest dużo warte bo lakier się fajnie błyszczy po paście Tempo to.... :D

zeby wlozyc w e36 20 tys zl to trzeba byc jeleniem i trzeba miec nierowno pod sufitem.......

ze 65 tys zl to jest juz konkretne,nowoczesne i bezpieczne auto,a nie stary tysiac razy remontowany,z wyspawana podloga po rdzy klamot!!

WYPRZEDAŻ CZĘŚCI E30 E34

#####Kasacja aut#####

tel.787482121

gg 208272

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Co do klamotow to proponuje sie przejechac do Niemiec i znalezc za 30tys e46 coupe w dobrym stanie. E36 to jak najbardziej.

Kazdy przyzwyczail sie do niskich cen bo nie brakuje u nas wrakow. Zaden niemiec nie sprzeda auta za bezcen (mam z nimi kontakt na codzien).

Co do e36 coupe to wiele niemcow chcialo by miec to auto nie mowiac juz o e46 wiec nie liczcie ze sprzedaja je bo chca zmienic auto do kosciola.

Ja stalem przed tym samym dylematem dobite e46 czy igileka e36. Za e36 przemawiaja nizsze koszty eksploatacji.

Zbij cene do 25tys i kupuj ja, jezeli faktycznie jest w tak dobrym stanie jak w opisie.

Opublikowano

witam

Po pierwsze czy te auto sie tobie podoba????

czy jest to 100%%% dyyl bo jezeli jest po wypadku, nierówne szczeliny itd...

to nie zawracaj sobie glowy tym autem.

Nie ma co patrzec na cene jezeli auto jest super (ale nie chdzi na jakich kolach jest, kola najczesciej zakladaja handlarze aby auto wizualnie wygladalo).

Kupisz tanszego "strucla" to włożysz w niego tyle ze wyjdzie jeszcze wyjdzie drozej.

30k zl to ok 6500euro powiem tobie ze za takie pieniadze znajdziesz auto u naszych sasiadów ale ceny za auta w super stanie nie sa takie ladne jak niektórzy mówia.

Z reka na sercu mowie ze widzialem takie beemki ze mucha nie siada. jednak bylem w komisach zadaszonych i tam staly same dyyle (wsiadac i jechac) ale e36 kosztowaly nawet 9k euro.

no ale w niemczech nie kupuje sie roczników tylko stany techniczne i wygland.

jezeli jest to 100% dyyl i podoba sie tobie to bierz

Opublikowano
Co do klamotow to proponuje sie przejechac do Niemiec i znalezc za 30tys e46 coupe w dobrym stanie. E36 to jak najbardziej.

Kazdy przyzwyczail sie do niskich cen bo nie brakuje u nas wrakow. Zaden niemiec nie sprzeda auta za bezcen (mam z nimi kontakt na codzien).

Co do e36 coupe to wiele niemcow chcialo by miec to auto nie mowiac juz o e46 wiec nie liczcie ze sprzedaja je bo chca zmienic auto do kosciola.

Ja stalem przed tym samym dylematem dobite e46 czy igileka e36. Za e36 przemawiaja nizsze koszty eksploatacji.

Zbij cene do 25tys i kupuj ja, jezeli faktycznie jest w tak dobrym stanie jak w opisie.

ciagle pokutuje teza ze im auto drozsze tym niby lepsze.......

zauwazcie jedna rzecz ze w niemczech te e36 po 6500E lub 7000E latami czekaja na swoich kupcow-wystarczy obserwowac mobile lub ebay

wolalbym e46 w sedanie niz e36 coupe za taka sama kase....

ja ide do przodu a nie sie cofam

WYPRZEDAŻ CZĘŚCI E30 E34

#####Kasacja aut#####

tel.787482121

gg 208272

Opublikowano (edytowane)

Hmm...Ja teraz bym nie kupił.

To już nie te czasy-fala importu(nawet dobrych aut obniżyła cenę).

Kiedyś (6 lat temu)jak sprzedawałem swoja E34(91r a wiec 10 letnie auto)dostałem za nią 30tys.z ogonem.

2 lata wcześniej kupiłem E32 z 88r. za ponad 30tys.Tyle,że :

1)nie było masowego importu

2)stan aut był bdb(napisze idealny to się znajdą złośliwi ;) )

3)takich Beemek na ulicach masowo się nie widywało.

ad.1-niektorzy spytają-co ma import do ceny auta w bdb stanie,otóż ma-ludzie wolą kupić padake za mniejszą kase,co powoduje ze własciciel nawet dobrego musi obniżyc cenę!

Podsumowując-troche za dużo.

Ja bym wolał nawet lekko puknięte E38 za tą cene.

Edytowane przez Basti735
Może być każde auto,pod warunkiem że będzie to BMW...
Opublikowano

Kiedyś (6 lat temu)jak sprzedawałem swoja E34(91r a wiec 10 letnie auto)dostałem za nią 30tys.z ogonem.

2 lata wcześniej kupiłem E32 z 88r. za ponad 30tys.Tyle,że po 1sze:

1)nie było masowego importu

2)stan aut był bdb(napisze idealny to się znajdą złośliwi ;) )

3)takich Beemek na ulicach masowo się nie widywało.

ad.1-niektorzy spytają-co ma import do ceny auta w bdb stanie,otóż ma-ludzie wolą kupić padake za mniejszą kase,co powoduje ze własciciel nawet dobrego musi obniżyc cenę!

Podsumowując-troche za dużo.

Ja bym wolał nawet lekko puknięte E38 za tą cene.

kolega mysli logicznie.pozdrowienia dla kogos zdrowo i trzezwo myslacego!!!!

WYPRZEDAŻ CZĘŚCI E30 E34

#####Kasacja aut#####

tel.787482121

gg 208272

Opublikowano

2 lata wcześniej kupiłem E32 z 88r. za ponad 30tys.Tyle,że po 1sze:

Sory-zle napisałem-już poprawione

pozdrowienia dla kogos zdrowo i trzezwo myslacego!!!!

Dzięki i również pozdrawiam.

Może być każde auto,pod warunkiem że będzie to BMW...
Opublikowano

tylko nie jest powiedziane ze nowsze jest lepsze w E46 jest juz wiecej elektroniki i systemow niz w e36, no i euro 4 troche zamula silnik

a jak ktos szuka auta typowo zeby bokami polatac to E36 jest lepsze do tego

a porownanie E46 316i do E36 328? wolalbym zadbane 328 niz 316 czyli pol beemki, ani to jezdzi ani przyspiesza, a zeby pokazac sie sasiadom pod kosciolem..... bezsens, co za radosc z jazdy autem co ma 100KM?

oceń moją ///M http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=98534&start=0

///M jak miłość

Sprzedam BMW 120d "083d, 120d E82 2011r, 520d '07 lift, 123d '08, Z4///M '08, info na http://www.fast-cars.pl

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Dokladnie jak napisali poprzednicy dobre e36 w niemczech stoi kolo 8-9kEuro. Ja za swoja dalem w maju 2007 7400Euro. Narazie to dolozylem do niego troche milosci odkurzajac i polerujac lakier (odpukac).

Nasze polskie drogi sa wstanie wykonczyc kazde zawieszenie a e46 jest pod tym wzlgedem duzo drozsze porownaj cenny np: wachaczy.

Opublikowano

E46 jest na pewno nowoczesniejszym modelem niz E36, ma chociazby sztywniejsze nadwozie, czesto wiecej poduszek itd. itp.

Ale za to koszty utrzymania sa juz znaczaco wyzsze.

Zadbane E36 kosztuje w Niemczech sporo, szczegolnie, jezeli ma udokumentowana przeszlosc. Oczywiscie nie jest to samochod klasy E30 M3, za ktory mozna wolac Bog wie jakie pieniadze.

Dla mnie jedyny powod, dla ktorego warto kupic nowszy samochod to wzgledy bezpieczenstwa.

Jest tez druga strona medalu - egzemplarze z poczatku produkcji jakiegos modelu bardzo czesto cierpia na usterki 'wieku dzieciecego', ktore zostaly wyeliminowane pod koniec produkcji.

Moim zdaniem lepiej kupic samochod w idealnym stanie i zaplacic za niego wiecej, niz mlodszy rocznikowo, ale w stanie trupowatym i w dodatku bardzo slabo wyposazonym.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano

Zgadzam się z opinią Panfila w całej rozciągłości. Jednakże nigdy nie kupiłbym e36 (nie m3) za 30kzł, to jak już wolę jakieś e39.

Pozdrawiam

Przeczytaj moje artykuły:

Test 530d F10, przekrojowy o E30 i E36

http://img40.imageshack.us/img40/1371/renoma.jpg

http://images.spritmonitor.de/310241.png

Opublikowano (edytowane)

Pewnie w tej chwili wybrałbym E-46, ale jedynie na wzgląd na bezpieczeństwo samochodu, natomiast jeżeli komuś podoba się E-36 (a mi podoba się bardzo, jezeli jest zadbana) i takowy model jest w super stanie z udokumentowaną przeszłością to wart jest i 30000PLN, a może nawet więcej (zależy kto co chce kupić). Cena powinna odzwierciedlać stan smaochodu - ja niedawno sprzedawałem 318i z 1993r i została sprzedana w ciągu kilku dni za 12000pln - a taką już można nabyć nawet za 5000pln - i co? ktoś przepłacił kupując salonowe auto z udokumentowanym przebiegiem 155060km od pierwszego właściciela? Chyba nie...

Pozdrawiam!

Edytowane przez greg523

Prawo jest sztuką dobra i słuszności ;)

Moje BMW: F32 420d '14, E87 116i '07, a ponadto: F10 520xd '16, F20 118i '15 , X1 sdrive18i '12.

poprzednie: E61 520dT '08, E90 318i '10, E91 318d '07, E87 116i '05, E39 520i '00, E36 318i '93, E34 530i '89, E30 316 '86.

Moja przygoda z BMW od 1990r.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.