Skocz do zawartości

Co sie dzieje z pompą w baku?? 325tds

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam.Mam problem z pompa w baku w mojej 325tds. Jak zapewne wlasciciele TDS-ow wiedza w tym modelu bak sklada sie z dwuch komor,z ktorych pompa paliwowa z 1 przepompowuje paliwo do 2.Moim problemem jest to ze mialem objawy nastepujace: Auto majac na wskazniku(wskaznik 100% sprawny) 15L paliwa gasnie jakby bylo zero.Okazalo sie na warsztacie,ze to pompa ta w baku(ponoc sie zawieszala i nie przepompowywala paliwa z jednej komory do drugiej).Pompa zostala wymieniona,samochod zalany do pelna i chodzil cycus,stan paliwa zszedl do rezerwy na ktorej zrobilem z 20km i wszystko gralo.Zalalem go znowu do pelna,jade pelen spokoju az tu na skrzyzowaniu przy poziomie paliwa=15L auto gasnie i echo9znowu to samo).Doszedlem do pompy,na zapalonym silniku odpialem szlauch wylotowy z pompy i na moje oko cos niegra-tzn.cisnie nie rownym cisnieniem(raz mocniej raz slabiej),i wtedy powrot z drugiej komory(drugi szlauch)leci raz powoli,raz wcale a raz dosyc mocno.Moje pytanie to:CO JEST GRANE???Czy to znowu pompa czy moze cos z przewodami,sterowaniem czy masa? Jezeli pompa tak jak poprzednia warjuje. Zaznaczam ze ta nowa pompa przechodzila tylko dwa baki paliwa.Juz niemam sily do tego auta,pomocy!!!!
Opublikowano
To jak to jest? pompa cały czas miesza tą ropą z jednego do drugiego?? Jak u siebie patrzyłem pod kanape, słyszałem że pompa chodzi tylko kilkanaście sekund po przekręceniu kluczyka, myślałem że dobija ciśnienie a potem wyłącza się.
http://img209.imageshack.us/img209/1844/325tdssqq4ea0ht5.jpg
Opublikowano

400- 450 zł cos takiego nie pamiętam

wtedy nie było zamienników,

ale widze ze na allegro są chinole po 150 i oryginałki nowe po 450 wiec wiele sie nie zmieniło,