Skocz do zawartości

e46 320d automat szumy z nawiewów przy przyspieszaniu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Czesc, Co jest grane jak przyspieszam mocniej to slysze z nawiewów taki szum jakby włączyc dmuchawe na najwyzszy bieg. Im bardziej dodam gazu tym bardziej to szumi ale z nawiewów wcale mocniej nie wieje tylko odgłos taki, prawie identyczny... nie dzialo sie tak wczesniej, jaja jakies???

Pozdrawiam

Edytowane przez Zbir
Zbir
Opublikowano
szukam szukam ale po 'nawiew', 'nawiewy' 'szumy' itp nic mi nie wychodzi. Pobawilem sie guzikiem od obiegu wewnetrzenego ale nic to nie zmienia, pamietasz moze co czytales na ten temat?
Zbir
Opublikowano
Niestety to nie bedzie to samo bo u filona to bylo zalezne od predkosci a u mnie jest od obrotów silnika i tego jak mocno przydusze - czy jade 10 czy 80 kmh to po wduszeniu gazu zaczyna szumiec tak samo glosno.
Zbir
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

rzeczywiscie było pękniecie (a wlasciwie rozdarcie ok. 5 cm) na rurze od turbo (przy samym turbo). Wymienione i jest git, tylko co sie musialo stać ze rozerwało ten wąż to nie wiem....

dzieki ze rady

Zbir