Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam!

zamierzam kupic nowe szkla reflektorow (pekniete mam) do mojej buni compact 98r. i myslalem przy pkazji zeby wlozyc "ringi".teraz wlasnie mam pytanie bo nie bardzo siedze w temacie.powiedzcie mi prosze jak sie zaklada te ringi,kiedy swieca (czy tylko na postojowkach czy na mijania tez) czy musze miec ksenonowe zarowki do tego?chcialbym wiedziec co i jak zrobic i czy wogole warto takie ringi zakladac bo myslalem o lampach angels ale jakos mi to nie pasuje.Dopowiem jeszcze ze mam w bmw soczewki.pozdrawiam

"Zapytać - może oznaczać moment wstydu, ale nie zapytać i pozostać ignorantem, to wstyd na całe życie..."
Opublikowano
witam ja jeszcze nie zakladalem ringow ale mam zamiar to zrobic, z tego co widzialem u kumpla podpina sie je pod postojwoki i one swieca pozniej caly czas,soczewka daje ladne biale swiatlo,w druga lampe na postojwoke wrzucasz diode tylko nie zadna niebieska albo ultrafiolet tylko jasna biala a do tego wsyztskiego kupujesz zolte ringi zeby bylo tak jak w delfinach i wtedy jest efekt,bo jak zalozysz ringi ksenon albo niebeskie to podczas jazdy w nocy przy zapalonych swiatlach mijania bedzie je slabo widac :) tu jest link do tych ringow o ktorych mowa http://moto.allegro.pl/item265244750_ringi_angel_eyes_bmw_e36_e46_e34_e32.html[/url] :D
Opublikowano
dzieki a zarowki ktore mam teraz mam zamienic na jakies ksenonowe czy co zebys wiecily swiatla mijania na bialo??
"Zapytać - może oznaczać moment wstydu, ale nie zapytać i pozostać ignorantem, to wstyd na całe życie..."
Opublikowano
a propo koloru ringow to tak jak mowie najlepiej chyba zolte bo przynajmniej orginalne ringi w bmw sa takie (zobacz link) a co do koloru zarowek w swiatlach mijania to nei wiem jak u ciebie ale ja mam zzwykle zarowki i one swieca na bialo ale mozna pomyslec o jakis blue visionach zeby byl taki maly niebieski poblask
Opublikowano
witam!

zamierzam kupic nowe szkla reflektorow (pekniete mam) do mojej buni compact 98r. i myslalem przy pkazji zeby wlozyc "ringi".teraz wlasnie mam pytanie bo nie bardzo siedze w temacie.powiedzcie mi prosze jak sie zaklada te ringi,kiedy swieca (czy tylko na postojowkach czy na mijania tez) czy musze miec ksenonowe zarowki do tego?chcialbym wiedziec co i jak zrobic i czy wogole warto takie ringi zakladac bo myslalem o lampach angels ale jakos mi to nie pasuje.Dopowiem jeszcze ze mam w bmw soczewki.pozdrawiam

Tak mnie zastanawia z kąd ty masz soczewki w compakcie z tego roku?coś mi tu nie pasi :twisted2:

co do ringów to są widoczne tylko wieczorem,mątarz jest prosty,wyjmujesz lampę,zdejmujesz zatrzaski metalowe z góry i z dołu pózniej plastikowe z boków,lampa rozchodzi się na dwie części,ringi przyklejasz do tych okrągłych szkiełek,przewody podłączasz pod postojówkę i po sprawie,nie więm czy warto w to się bawić nigdy nie uzyskasz efektu jak w oryginałach

Opublikowano
aha czyli to jest widoczne tylko na postoju a w trakcie jazdy juz lipa??dzieki za insrukcje montazu,z wymiana szkiel reflektorow juz nie bedzie chyba problemu.z tego co piszesz to chyba dam sobie spokoj jak tak to ma wygladac z ringami?!a te lampy angels?widze na miescie ze wiele takich jedzi zaparowanych czyli sa jakies nieszczelne?co myslisz o tym?wiesz cos z doswiadczenia?a soczewek w compactach nie bylo fabrycznie?pozdrawiam
  • 2 tygodnie później...