Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam, sprawa ma się następująco, silnik M30b30jak silnik pracuje to s kolektora ssącego dobiega bardzo łatwo słyszalny odgłos jakby palnika z kuchenki gazowej, i nie wiem czy to może jest normalne, jak przyłożę rękę do kolektora w miejscu gdzie schodzą sie kanały z poszczególnych cylindrów to odgłos cichnie do zera.

Nie wiem czy to może normalne zjawisko, może są jakieś zawirowania powietrza, jak by tego było mało to odpięcie silnika krokowego nie powoduje zduszenia silnika.

Opublikowano

weż samostart i popsikaaj troche na opkoło kolektora(przy uszczelkach)

jak obroty nie wzrosną to jest dobrze

Opublikowano
czy podłaczając kompa fachowiec jest w stanie z niemal 100% pewnością stwierdzić że jest lub nie ma lewego powietrza w kolektorze ??

komputer nic mu takiego nie pokaże

Opublikowano

nie słyszę tego więc nie wiem o jaki dokładnie dźwięk chodzi

to jest duży ślinik i szmery ssania na pewno będzie słychać

zrób próbę z samostartem i wszystko będzie wiadomo

Opublikowano

a co to ten samostart, no i może to dziwne, ale jak bym miał stwierdzić gdzie dostaje to powietrze to powiedział bym że przez pękniięty kolektor.

Sam dźwiek jest niemal identyczny jak po otwarciu kurka z gazem w kuchence gazowej.