Skocz do zawartości

Problem z ogrzewaniem lewej strony-od kierowcy.....

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Koledzy ostatnio przyuważyłem że jak mam np.ustawione 22 stopnie obojętnie na obydwu stronach to po prawiej lepiej grzeje niz po lewej.Po lewej leci tylko letnie prawie zimne a po prawej cieplutkie takie jak przekręce tym pokretłem od temp.Co to może byc i jak to można naprawic???? Z góry dzieki za pomoc :)

Siniek ;)

Wynajem aut do ślubu.

http://www.jaguaremdoslubu.strefa.pl/

Opublikowano
U mnie natomiast w ogóle nie leci zimne powietrze tylko ciepłe i regulacja wcale nie działa. Jeśli ktoś wie co może być na rzeczy to proszę o pomoc :cry2:
Opublikowano
niekoniecznie - u mnie lecialo po lewej cieple albo zimne , po prawej tylko zimne - powodem byl wypiety silniczek o regulacji klapy nawiewu znajdujacy sie pod deska z tylu za komputerem pokladowym - wystarczylo go wpiac i dziala jak nalezy
Opublikowano

a ja miałem zgniły jeden pin na wtyczce sterownika od ogrzewania

tak więc przyczyn może być masa

więc zaczynamy od elektrozaworów sprawdzamy czy działają i czy dochodzi do nich napięcie

jak sa ok to odpinamy wtyczkę od sterownika która sie mieści pod deska i sprawdzamy przejścia na wiązce

następnie wyciągamy panel od sterowania ogrzewaniem i nawiewami , sprawdzamy potencjometry, wszystkie trzy maja mieć takie same wskazania ,a następnie przejścia od potencjometrów do pinów

dalej zasilanie na silnikach od klap,jak to wszystko gra to zostaje tylko sterownik

Opublikowano
a ja miałem zgniły jeden pin na wtyczce sterownika od ogrzewania

tak więc przyczyn może być masa

więc zaczynamy od elektrozaworów sprawdzamy czy działają i czy dochodzi do nich napięcie

jak sa ok to odpinamy wtyczkę od sterownika która sie mieści pod deska i sprawdzamy przejścia na wiązce

następnie wyciągamy panel od sterowania ogrzewaniem i nawiewami , sprawdzamy potencjometry, wszystkie trzy maja mieć takie same wskazania ,a następnie przejścia od potencjometrów do pinów

dalej zasilanie na silnikach od klap,jak to wszystko gra to zostaje tylko sterownik

:clap: dokladnie tak robia starzy wyjadacze od e32

Opublikowano

Witam !

Elektrozawory masz,zaraz za skrzynką z bezpiecznikami w komorze silnika ,pod czarnym plastikiem.Gdy ,go ściągniesz zobaczysz,jest tam wtyczka.pod zaworami znajdziesz pompke elektr.