Skocz do zawartości

Dlugo kreci na cieplym prosze o szybka pomoc.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Niedawno kupilem e39 525 tds rocznik 99. Wszystko jest w najlepszym porzadku oprocz tego ze na cieplym silniku ciezko pali. Konkretnie chodzi o to ze musze ja troche pokrecic zanim zalapie jak silnik njest zimny pali idealnie.Co to moze byc?? Prosze o szybka pomoc bo niewiem co mam robic,szukalem na forum ale nieudalo mi sie znalesc czegos konkretnego.
Opublikowano
typowa usterka przelatanych tds'ów - pomoże regeneracja pompy albo cudo z allegro- duzo o tym było na forum - poszukaj
Opublikowano
To cudo z allegro to tylko chwilówka.Problem dalej pozostanie i z czasem moze być tylko ciekawiej.Osobiscie nie polecam takich patentów.To magiczne pudełko jest warte max 30zl a nie 100zl.Najpeirw niech jakiś mechanik sprawdzi dokladnie jaka jest przyczyna czy to pompa czy łancuszek itp..Miałem podobne problemy i wystarczyło ustawić kont wtrysku i po temacie.Pozdrawiam
Opublikowano
To cudo z allegro to tylko chwilówka.Problem dalej pozostanie i z czasem moze być tylko ciekawiej.Osobiscie nie polecam takich patentów.To magiczne pudełko jest warte max 30zl a nie 100zl.Najpeirw niech jakiś mechanik sprawdzi dokladnie jaka jest przyczyna czy to pompa czy łancuszek itp..Miałem podobne problemy i wystarczyło ustawić kont wtrysku i po temacie.Pozdrawiam

dokładnie tak jak kolega napisał a z mojego doświadczenia dodam że są rozruszniki do TDSów które kręcą szybciej a czasami wystarcza nówka dobrej klasy akumulator , a cudo z allegro można zastąpić wyłącznikem za 50gr i efekt będzie taki sam a 100zł w kieszeni i bez kopania w instalacji

Opublikowano
Wasnie jeszcze zapomniałem dodac ze rozrusznik to też wazna sprawa.Musi zapindalać zdrowo aby na ciepłym zapalić.Chodzi o dobrego kopa.A nie takie mielenie wałem.Pozdrawiam
Opublikowano

kąt wtrysku do ustawienia. A nawet jak trzeba bedzie wymienić głowicze w popmie to nie kosztuje ona 2000, tylko jakieś 700 zł.

Jak regulacja nie pomoże to wynalazek z allegro tylko odroczy wymianę tej głowiczki, a to cię i tak czeka wcześniej czy później

Opublikowano

yhm, jak będziesz miał taki problem, polej pompe wtrywkową , wodą co powinno ją schłodzić, jezeli odpali odrazu lepiej, już wiesz co jest przyczyną i co naprawić, co wykluczy inne podzespoły,

ja na szczęscie jak miałem TDS to nie miałem w ogóle z tym problemu a była to babcia z 92 roku, ale jak mi w pompie grzebali bo ciekła i ją uszczelniali to już nie odpalał tak jak keidyś na dotyk.

Opublikowano
kąt wtrysku do ustawienia. A nawet jak trzeba bedzie wymienić głowicze w popmie to nie kosztuje ona 2000, tylko jakieś 700 zł.

Jak regulacja nie pomoże to wynalazek z allegro tylko odroczy wymianę tej głowiczki, a to cię i tak czeka wcześniej czy później

Jakas zdechla uzywka to moze i kosztuje 700zl. Do tego koszty wymiany bo niestety ale pompe trzeba ustawic na stole

Opublikowano
Witam, kopiłem to urządzenie z allegro i okazało sie nie pomocne tzn. silnik na ciepłym rzeczywiście palił od razu natomiast rano gdy był zimny było coś dziwnego ponieważ miał takiego strzała w zapalaniu ze dobrze kluczyka nie przekręciłem i już zapalał z takim dziwnym dźwiękiem jakby świece były przegrzane. Wywaliłem to urządzenie bo sie balem ze coś może być nie tak.Teraz nie wiem co dalej bo samochód na ciepłym przez jakiś czas palił normalnie a czasami znowu długo kręcił. I nie wiem co jest bo czasami pali dobrze a czasami trzeba go długo kręcić!!
Opublikowano

tak robiłem

samą pompe jak polejesz trochę czyli ostudzisz i jedziesz dalej

oczywiście to nie jest jakieś wyleczenie tematu,

ale poporstu jak ktoś nie chce stac godziny czy też 2 aż samo sobie ostygnie:)

moi koledzy też tak robili, nie było konsekwencji, jedynie i tak trzeba pompe rozgrzebać wyregulować czy co tam

Opublikowano
W którymś BMWTrends było to bardzo szczegółowo opisane. Jeżeli będzies zainteresowany, to napisz, poszukam i wrzucę skany.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
michals...a czy ja też mogę liczyć na te materiały??

BMW - Będziesz miał wydatek...niestety prawda

TDS - Trudno Dojść Sedna... oj bardzo

myślisz że BMW to dobre auto - przesiądź sie na Toyotę...zobaczysz jak się myliłeś