Skocz do zawartości

nie ktęci rozrusznik, nie swieci sie kontrolka...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

I znowu sie zaczyna, kupiłe tydzien temu e-34 520i 91r., i było super az do dzis. Włozyłem nowy akumulator (najpierw odłączyłem + potem -),

Zapaliłem auto i poiechałem sie przejechac, i nagle samochód zaczoł wariowac, przerywac, obroty zaczeły spadac ponizej 500obr/min, zgasiłem silnik, odczekałem z 30sek i próbowałem go odpalic, zaswieciły sie wszystkie kontrolki oprócz tej od akumulatora, próbowałem go zapalic ale rozrusznik nie kręcił, nawet kontrolki nie przygasły. Z popychu pali normalnie ale jechac sie nie daje(przerywa), kreska od temperatury wskoczyła od razu na czerwone pole(wygląda mi to na zwarcie). Druga beemka i kłopot. !!! :evil:

Opublikowano
Odpisuje sam sobie :D , ale moze sie komus przyda. Po kilku godzinach wytęzonej pracy umysłowej i sprawdzaniu wszystkiego po kolej zobaczyłem odktęcony kabel od masy, dokręciłem i juz wszystko wróciło do normy. Nie bede wspominał ze przestał działać ekonomizer bo to nic w porównaniu do zapalania z popychu :lol:
Opublikowano
Jezeli to pomoze to bede ją rano w zanczek całował i te sliczne soczewkowe slepka przecierał zeby dobrze: jezdziła, droge widziała i w nic nie p........a:D