Skocz do zawartości

zacina się centralny zamek jak nadchodzi zima

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

zacina mi się centralny zamek w drzwiach pasażera jak nadchodzi zima, raz się zamyka a 10 razy nie.

I najgorsze to to, że tej nadchodzącej zimy też zamek od strony kierowcy nie chce się za każdym razem zamykać i otwierac.

Oczywiście wszystko z pilota.

Doradźcie coś, da sie to jakoś naprawić? Czy trzeba wymienić na nowy.

Nadmienie ze jak nadchodzi lato to te objawy ustępują. :worried:

Opublikowano

rozebrałem tapicerkę, gdyż dostałem od kumpla siłownik i chciałem wymienić, lecz się okazało że w moim roczniku czyli 95, występuje już inny typ siłownika, także tylko psikłem wd40 i skręciłem, lecz nie pomogło.

A dokładnie Dzieje sie to tak:

naciskam pilota, zamykają się tylne tylko drzwi a przednie musze obskoczyć i zamknąć kluczykiem.

Lub też tak: zamykam pilotem, zamykają się tylne tylko drzwi na moment, ale chyba jakiś czujnik wyczuwa ze sie przednie nie zamknęły i się spowrotem otwierają tylnie, wtedy musze kluczykiem zamknąć najpierw drzwi kierowcy i jednoczesnie wówczas zamkną sie tylne, i następnie musze przejsc dookoła i zamknąć kluczykiem drzwi pasażera. :x