Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wydaje mi się, że problem nie tkwi w samej marce - z tego co widzę, to zdarzają się czasem wadliwe partie oleju - być może oszustwo przy rozlewaniu, być może jakieś zanieczyszczenie itp. Może faktycznie coś jest nie tak z tymi rozlewniami w Polsce...

Weźmy prosty przykład z winami - to samo - też ludzie radzą kupować wina nie rozlewane w Polsce.

Wcale by mnie nie zdziwiło, jeżeli okazało by się, że wina leży właśnie po stronie rozlewni - w końcu Polacy świetnie potrafią kombinować.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

ja do nowego auta mialem zamiar zalac wlasnie magnatecka ale widze ze tez ludzie narzekaja... chyba tez polece w Valvoline .

Zeby nie byl to off top to ja mam juz drugi raz zalany 10w40 mobila i klepie mi tylko z 1-2 sekundy przy odpaleniu na zimnym silniku... ale jakos i tak nie jestem z tego oleju zadowolony, tylko nie wiem najakiej podstawie .

http://www.bmwpasja.pl

Nowe foty w galerii

BMW EuroTrip (46 BMW Club Europatreffen )

http://pl.youtube.com/watch?v=R2BJ8VX0qto

Opublikowano

Ja wyżej kilka postów napisałem że zalałem mobila 10w40 jutro zamieniam go na shela 10w40(10tys już zrobione), zobaczymy co się będzie dziać. Ogólnie to nie narzekam na tego mobila ale obroty minimalnie zaczęły falować od 700 do 1tys przez kilka

minut od uruchomienia silnika, klekotu dalej nie ma.

Opublikowano
Tez chyba zmienie polsyntetyk mobila na cos innego.Jakies 15 tys na nim zrobilem(wczesniej byl pleny syntetyk) i wydaje mi sie ze silnik zaczyna tak jakby glosniej pracowac.A tu jeszcze takie opinie na jego temat...
Opublikowano

Ja mam tego midlanda i wcale nie jest tak źle. :D Niestety mam za szybko "podjeżdżony" rozrząd i klekotanie pozostało. Szkoda, że tak wyszło. :|

Wiecie, teraz waham się pomiędzy Lotosem a Shell-em. Poważnie. Po wpadce wielce renomowanego produktu, po przejechaniu "paru" kilometrów na ww. midlandzie doszedłem do wniosku, że Lotos nie musi być taki zły... ale shell także może być dobry. :worried:

Dobrze, że jeszcze mam dwie cegiełki do podjęcia decyzji. ;)

Opublikowano

Ja swoją bunią już 35tyś km przejechałem na Mobilu (Syntetyk) i odpukać wszystko jest w porządku.

P.S.Historie z tymi olejami po prostu mnie przerażają.