Skocz do zawartości

Odpryski na zderzaku jak zatuszować?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Witam jadąc po nowej drodze niestety za szybko zaprawiłem sobie zderzak mam na dole wiele malutkim białych plamek od malych kamyczków( a na czarnym kolorze widać jak diabli) na malowanie to aż zal bo w sumie nawet naparstek by to pokrył ale moze jest inny sposób aby zatuszować te plameczki od kamyczków ( obity lakier)?? Edytowane przez bushi14
Opublikowano

Ciezko zrozumiec o co Ci chodzi, szczegolnie z tą "nową drogą".

Zderzak nigdy nie bedzie idealny, pamietaj o tym. Jeżeli odpryski są duze, to pomaluj je i ladnie spoleruj. Na zderzaku, czyli powierzchni niezbyt dużej, nisko, w miejscu gdzie uderza sporo kamyczków, owadów - nie bedzie tego widać.

Opublikowano

Lakier na zapałkę, albo patyczek do uszu i powoli malować - jak się maźnie po lakierze, to lepiej wytrzeć, bo w ten sposób nigdy nie uzyska się ładnego efektu - jednak po lekkim spolerowaniu prawie nie będzie widać.

Można się bardziej pobawić i użyć czegoś w rodzaju mocnego kleju, żeby te wgłębienia zaszpachlować (sama szpachla się nie trzyma) i to próbować malować. Jednak widać będzie zawsze - cudów nie ma - chyba, że ktoś jest zdolnym malarzem :lol:

Opublikowano
Witam jadąc po nowej drodze niestety za szybko zaprawiłem sobie zderzak mam na dole wiele malutkim białych plamek od malych kamyczków( a na czarnym kolorze widać jak diabli) na malowanie to aż zal bo w sumie nawet naparstek by to pokrył ale moze jest inny sposób aby zatuszować te plameczki od kamyczków ( obity lakier)??

Na naszych drogach to niestety standard :( Też ma czarne auto i znam ten ból...

Pozdrawiam

Krzysiek