Skocz do zawartości

DO POSIADACZY V8!!! PROSZĘ O INFORMACJĘ!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Czy ktoś może mi pomóc, ewentualnie wyjaśnić problem?

Chodzi o temperaturę "wody" i zachowanie wskaźnika.

Czy normalne jest, że przy w miarę spokojnej jeździe po mieście temp. jest między 108 a 116-117 st.C? Wtedy wskazówka minimalnie odchyla się od pionu. Za to w trasie, przy średniej prędkości 140 km/h temperatura waha się między 113 a nawet 120 st.C i wtedy wskazówka na chwilę dochodzi do białej kreski (po prawej stronie oczywiście).

Byłem z tym w warsztacie i za pierwszym razem wymieniono mi wąż gumowy, ten główny od chłodnicy bo był nieszczelny (było widać na nim bąbelki płynu), a za drugim razem jakiś korek od chłodnicy, ale niestety objawy w dalszym ciągu są takie same.

Czy ktoś wie o co chodzi i czy tak powinno być? (Raczej nie sądzę :? )

Z góry dziękuje za informacje.

Pozdrawiam

Opublikowano

Odpowietrz układ chłodniczy - to mi na to wygląda

1. wymień płyn

2. odpowietrz układ

jak nie - pozostaje termostat - no jeszcze ale wątpię sprzęgło viscozowe ale nie sadzę.

Opublikowano

Niedogrzanie mi chyba nie grozi :wink: temperature raczej łapie szybko. Byłem dzisiaj w Bawari, żeby podpiąć się pod kompa i zobaczyć co tam wyjdzie, a tu nic :| na kompie żadnych błędów. Mechanik też powiedział, że albo termostat albo pompa. Polecił mi sprawdzić jej wydajność. No nic, zobaczymy.

Dzięki za informacje Panowie.

Pozdrawiam