Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Koledzy tak jak w temacie. Mam duży ekran w BMW e39 i podczas wyszukiwania stacji radio nadaje im nazwy typu: LOCAL-1, LOCAL-5 itd., a nie np. RMF FM, radio ZET chociaż działa RDS wciąż pozostaje LOCAL. Łatwiej byłoby wybrać stację po nazwie, a nie jakimś przypisanym numerze. Jak można to zrobić?

Jak odbywa sie to u Was? Ja po włączeniu nawet mam np. Eske i radio Mayja :) podpisane, ale większość niestety zostaje LOCAL :?

Opublikowano
no a myślałem że tylko ja tak mam :( może ktoś jednak coś wie jak to resetować czy wprowadzać
Le Mans winners 2006 2007 2008 R10tdi :) 2009 908 HDI :) 2010 R15 TDI ;)no cóż trzeba wiedzieć gdzie leży przyszłość motoryzacji :) TDI
Opublikowano

Hmmm ...

Ja mam BMW e60 i większość stacji radiowych to: LOCAL 1, LOCAL 2 itd...

Jedynie jakieś czeskie radio (bo mieszkam blisko granicy wiec je mam) ma inną nazwę.

Co ciekawe w Austrii gdy ustawiam tamtejsze stacje radiowe to nazwy są normalne.

Obawiam sie że problem leży po stronie stacji a nie po stronie samochodów.

Opublikowano
Hmmm ...

Ja mam BMW e60 i większość stacji radiowych to: LOCAL 1, LOCAL 2 itd...

Jedynie jakieś czeskie radio (bo mieszkam blisko granicy wiec je mam) ma inną nazwę.

Co ciekawe w Austrii gdy ustawiam tamtejsze stacje radiowe to nazwy są normalne.

Obawiam sie że problem leży po stronie stacji a nie po stronie samochodów.

Problem jest po stronie aut z całą pewnością . Ja mam E60 i nadałem sobie nazwy stacji wyświetlane w RDS. W sekcji memorised stations sie to robi, ale trzeba to umiejetnie zrobić, czyli zapamietac nazwę wyświetlana w momencie jak się ona pojawi np. RadioZet itp.

Opublikowano
możesz mieć rację że chodzi o auto, Radio eska i radio kolor i roxy fm mają nazwy nadane i jest ok natomiast np rmf pojawił się po ustawieniu i znikł no i czasem się pojawia ale nie wiem od czego to zależy na pewno po ponownym uruchomieniu auta znika :( dodam jeszcze że ustawiając radio po raz pierwszy te stacje się pojawiły natomiast teraz nawet po zmianie ponownej częstotliwości jest local 1 itp. za to u góry zawsze wyświetla się zawsze nazwa słuchanej stacji więc jestem troszkę skołowany :) ale popróbuje jeszcze coś skoro gdzies się to nadaje
Le Mans winners 2006 2007 2008 R10tdi :) 2009 908 HDI :) 2010 R15 TDI ;)no cóż trzeba wiedzieć gdzie leży przyszłość motoryzacji :) TDI
Opublikowano

Problem jest po stronie aut z całą pewnością . Ja mam E60 i nadałem sobie nazwy stacji wyświetlane w RDS. W sekcji memorised stations sie to robi, ale trzeba to umiejetnie zrobić, czyli zapamietac nazwę wyświetlana w momencie jak się ona pojawi np. RadioZet itp.

No i robię tak jak napisałeś jeromer i nic. RadioZet zapisuje dokładnie wtedy gdy na RDS pojawia sie RadioZET. Ten napis jest wyświetlany przez 2-3 sekundy i znów pojawia się LOCAL-1 itd...

A tak jak pisałem wcześniej. Np w Austrii tego problemu nie mam. Więc jak to mam rozumieć ?

Opublikowano
No i ja też próbowałem :( bez skutku, mało tego dzisiaj wczasie jazdy po mieście wszystkie Local zniknęły i były nazwy stacji radio zet itp. no ale tylko przez krótki czas troszkę zdziwiony jestem . Może to jednak wina radiostacji??No a te 3 stacje radiowe o których pisałem cały czas są i jest ok ??