Skocz do zawartości

dziwne dzwiek "ping" podczas jazdy - co to??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, dzis jechalem sobie autkiem az nagle uslyszalem dziwny dzwiek "ping" cos jak w windzie, myslalem ze mi sie przeslyszalo albo cus, ale jade dalej i znow ten dzwiek, tak co jakis czas robilo "ping"....

Co to moze byc??? :mad2:

Opublikowano
gong działa jak jest 3 stopnie celsjusza na zewnątrz jeśli oczywiście posiadasz zegar cyfrowy z datą i temperaturą. pozdro
Opublikowano
gong działa jak jest 3 stopnie celsjusza na zewnątrz jeśli oczywiście posiadasz zegar cyfrowy z datą i temperaturą. pozdro

a posiadam taki zegar, na srodkowej konsoli.....

kurcze a ja myslalem ze to cos innego... a wogole po co cos takiego z temperatura??

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To coś ostrzega cię np.przed tym że jest zimno i może już być ślisko na drogach.Chodzi przede wszystkim o bezpieczeństwo.
Opublikowano
W zimie w mrozie mi pika zawsze jak przekrece kluczyk i deska sie zapali.Jak wzosnie temeratura ponad 3 stopnie i za jakiś czas spadnie spadnie to bedzie też pikało nawet kilka razy.Pozdrawiam
Opublikowano
a moze ten gong oznacza cos innego? wysmietla ci sie cos na desce? gong to nie tylko minusowa temperatura ale takze inne rzeczy np spalona zarowka w swiatle stopu i wiele wiele innych tematów.

Casus, ale tak jest może w pełnym OBC, a w tym najbardziej okrojonym (zegar/data/temperatura) gong odzywa się tylko przy zejściu temperatury zewnętrznej poniżej 3C oraz, o ile pamiętam 15 sekund przed pełną godziną - ale to wtedy jak użyje się funkcji memo.

pozdrawiam, marek

moje BMW (the SILVERY)

E34 520i M20 (R6 12V) Lachssilber Metallic, Chrome-line, 1988r., pasja /klasyk, żółte tablice/

E39 525i M54 (R6 24V) Touring, Titansilber Metallic, Shadow-line, 2000r., daily driving

podpis.png

Opublikowano
niom ciekawy bjer, tylko zima przewalone bedzie jak calty czas tak bedzie robilo ping ping.... :8)

Wielkie dzieki za pomoc.

Pingowało będzie, jak będzie się zmieniała temperatura, co w zimie nie zdarza sie aż tak często. Za to, jak jesienią bedziesz wjeżdżał w jakiś chłodniejszy obszar, gdzie może wystąpić gołoledź, to może zdejmiesz noge z gazu i będziesz bardziej uważał. A to może uratować Twoje auto, czyjeś lub Twoje zdrowie lub nawet życie. Więc raczej czapki z głów za to, że firma dba o nasze bezpieczeństwo ;)

Opublikowano

Ping tez informuje o pełnej godzinie w zasadzie pinga 15s przed pełną godziną, ach ta niemiecka precyzja :mrgreen:

Aby włączyć ping by pingał przy pełnej godzinie to w pełnym OBC należy kliknąć S/R aby obok godziny wyświetliło sie takie coś jakby o)))

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

no tak rozszyfrowałam :D kiedy jest jeden "ping" a kiedy trzy "ping,ping, ping" - gdy przekręcam kluczyk i jest poniżej 3 st. C, lub zbliża się pełna godzina,

ale pojęcia nie mam czemu trzy razy "ping" gdy pilotem chcę zamknąć lub otworzyć samochód moze to coś z immo ???? ale co ??? a może coś sie popsuło ale co ??? :?: :?: :?:

Panowie pomocy, Ania

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
ping dotyczący niskiej temperatury rozumiem, ale naprawde nie moge pojąć po co ostrzegać kierowcę że za 15 sekund będzie pełna godzina?? :shock:
Opublikowano
Zeby sobie wlaczyl, badz przestawil radio na wiadomosci, ktore sa zwykle o pelnej godzinie.

Pozdrawiam, ///M5

http://i228.photobucket.com/albums/ee124/areckim5/bmw_2000_m5_05.jpg

Opublikowano
a moze ten gong oznacza cos innego? wysmietla ci sie cos na desce? gong to nie tylko minusowa temperatura ale takze inne rzeczy np spalona zarowka w swiatle stopu i wiele wiele innych tematów.

pisałem wcześniej o 3x3 gong, dziś zauważyłem, że mam spaloną żarówkę postojową z tyłu, wymienię i zobaczę, może to właśnie to jest powodem "pikania"