Skocz do zawartości

problem z odpalaniem 524td

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
:jawdrop: witam mam problem jak wyzej od kilku dni nie zapala sie kontrolka to zielone kolko po zgasnieciu swiecy i wtrysku jak ciepla to jeszcze pali jak zimna to musze grzac swiece 2-3 razy i odpali ale dziwnie telepie silnikiem i dymi,swiece grzeja POMOCY
Opublikowano
Jeżeli nie zapala się zielona kontrolka, to znaczy że przynajmniej 1 świeca żarowa nie działa (a sądząc po objawach to kilka z nich)...
E61 530d '04 (2015-?), E34 525TDS touring '95 (2006-2016), E30 325i '89 (1996-2006)
Opublikowano

nie zawsze kolego.u mnie zielone koleczko nie palilo sie od momentu zakupu,i na dzien dzisiejszy moge powiedziec ze pomimo wymiany wszystkich swiec na nowe i sprawdzeniu zarowki w zegarach,nie zapala sie nadal,no ale z tym ze moj pali elegancko.

chociarz nie ukrywam ze gdyby jednak zapalala mi sie ta kontrolka,czulbym sie usatysfakcjonowany :D

Opublikowano
witam swiece sprawdzalem tylko prubówka czy przechodzi przez nie prad bez wykrecania dzisiaj powykrecam i sprawdze czy grzeja. auto bardziej potrzebne mojej zonie i niechce zeby jej gdzies padlo
Opublikowano

witam wszystkich powykrecalem swiece i na 4tym nie grzeje zamówilem na jutro 6-nowych zobaczymy co bedzie

Debil od ktorego kupilem fure powkrecal co mial :clap:

3-bosch

1-ze znaczkiem merca

1-kw

1-iskra-ta wlasnie padla