Skocz do zawartości

ROK PRODUKCJI . JAK GO POŚWIADCZYĆ ??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Dzień dobry zgłaszam się z ogromną prośbą z rozszyfrowaniem numeru VIN WBACA31010EG60089 ... sprawa jest poważna ponieważ potrzebuję sprawdzić przede wszystkim rok produkcji pojazdu kolor itd , ponieważ mam potężne problemy przez to z rejestracją auta dlatego proszę o pomoc , wiem że jest już taki temat w innym dziale ale jeśli sprawa nie wyjaśni się do jutra to zostanie wysłane pismo do niemiec i nie wiadomo czy wtedy nie przepadnie mi rejestracja auta :( , dlatego proszę o pomoc . Z Góry wielkie dzięki !! :modlitwa: :modlitwa: :modlitwa: Edytowane przez Paneq89

Grass , Gas or Ass - Nobody Rides For Free .

Moja Buma :) http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=94528&highlight= Sprzedana !

Opublikowano

Vehicle information

VIN long WBACA31010EG60089

Type code CA31

Type 318I (ECE)

Dev. series E36 (4)

Line 3

Body type LIM

Steering LL

Door count 4

Engine M40

Cubical capacity 1.80

Power 83

Transmision HECK

Gearbox MECH

Colour DIAMANTSCHWARZ METALLIC (181)

Upholstery ANTHRAZIT STOFF 4-TUERER (0465)

Prod. date 1991-09-16

Order options

No. Description

210 ANTI-BLOCKIER-SYSTEM ( ABS )

270 WIDER TYRES

320 MODEL DESIGNATION, DELETION

354 GREEN STRIPE WINDSCREEN

400 SLIDING SUNROOF MANUAL

415 SUNBLIND FOR REAR WINDOW

423 FLOOR MATS, VELOUR

428 WARNING TRIANGLE

510 HEADLIGHT BEAM-THROW CONTR. F LOW BEAM

520 FOGLIGHTS

529 MICRO FILTER

652 BMW BAVARIA C II

679 HECKSCHEIBENANTENNE

690 CASSETTE HOLDER

704 M SPORT SUSPENSION

801 GERMANY VERSION

848 ENLARGED WIRING HARNESS

www.bmw-uzywane.com

http://img115.imageshack.us/img115/7632/88263882bl9cn0.jpg

M3 3.0 E36 '95 Turbo - okolice 500 KM

Opublikowano
Naprawdę wielkie dzięki , wszystko się zgadza z moim , kamień spadł mi z serca jutro jadę do urzędu może uda się jakoś załatwić tą sprawę , bo w innym wypadku wysłane zostaną do Niemiec papiery i mam auto na miesiąc z głowy :( , a kolega " Os " może mi napisać skąd dostać te informacje bo pewnie jutro w urzędzie będę musiał " poprzeć swoją wiedzę " byłbym bardzo wdzięczny :modlitwa:

Moja Buma :) http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=94528&highlight= Sprzedana !

Opublikowano
Panowie no ręce opadają :mad2: mam jechać do ambasady i wysyłać jakieś papiery o poświadczenie że jest to rok 1991 :( bo na briefie jest zamazana ostatnia cyfra :( i mimo że numery nadwozia wszystko się zgadza kolega sprawdził po numerze vin i wszystko jest tak jak jest w moim aucie to nie wiem dlaczego nie chcą mi go zarejestrować :( , mam więc pytanie skąd można dostać jakieś zaświadczenie że to ten rok produkcji ??:( w ASO ?? jest może jakiś specjalista ?? Prawnik ??:( proszę pomóżcie bo już nie mam sił :( :modlitwa:

Opublikowano
Panowie no ręce opadają :mad2: mam jechać do ambasady i wysyłać jakieś papiery o poświadczenie że jest to rok 1991 :( bo na briefie jest zamazana ostatnia cyfra :( i mimo że numery nadwozia wszystko się zgadza kolega sprawdził po numerze vin i wszystko jest tak jak jest w moim aucie to nie wiem dlaczego nie chcą mi go zarejestrować :( , mam więc pytanie skąd można dostać jakieś zaświadczenie że to ten rok produkcji ??:( w ASO ?? jest może jakiś specjalista ?? Prawnik ??:( proszę pomóżcie bo już nie mam sił :( :modlitwa:

powinno wystarczyć zaświadczenie z pierwszego badania technicznego. Jeżeli to dla nich za mało to dodatkowo opinia rzeczoznawcy samochodowego.