Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Mam w swojej bmce instalacje gazowa z butla w "kole" i denerwuje mnie koniecznosc wozenia zapasowki luzem w kufrze. Dowiedzialem sie o srodkach w sprayu uszczelniaczach co pompuja i uszczelniaja przebita opone. Kupilem taki srodek K2 Tire Doctor. Czy te uszczelniacze naprawde dzialaja? Czy uzywaliscie moze ich? Czy po uzyciu takiego srodka opona bedzie sie jeszcze nadawala do naprawy?
Opublikowano

Wszystko ok będzie jeżeli w porę zauważysz, że masz kapcia.

Ja w życiu złapałem może ze 4-ry kapcie i 3-y razy opona do wymiany. Jeżeli nie miałbym zapasu to by był problem.

Wniosek - w dłuższą trasę bez zapasu nie pojadę.

• 4 lata później...
Opublikowano
Jest alternatywa. Środek o nazwie Puncture safe, to mieszanka polimerów i odrobiny kauczuku. Wpompowuje się go przez wentyl i tam pozostaje w formie płynnej. W momencie najechania na jakieś przedmiot od razu trwale wulkanizuje. Nie rozkłada się, nie twardnieje, jest biodegradowalny i rozpuszczalny w wodzie. Więcej informacji na http://www.dakkart.pl
  • 11 miesięcy temu...
Opublikowano

Podepne sie pod temat.

Ostatnio po 2 latach uzytowania zwyklych opon (nie run flat) zlapalem "kapcia", posiadalem magiczny srodek typu k2 tire doctor. Niestety uzycie go nic nie pomoglo.

Uzywal go ktos?? Ostatnio slyszalem rozne porady typu ze powinienem podniesc na lewarku samochod i dopiero wtedy to wpompowac, albo ze uzyc doctora a potem napompowac kolo - nietety rady te byly od osob ktore tego nie uzywaly ale gdzies cos o tym slyszeli. Kiedys czytalem ze ten srodek dziala do opon/felg do 17". Ja zas mam felgi W-162 18'. Ewentualnie moze jakas rada?? Ewentualnie jest moze jakies ubezpiecznienie/assistance na wypadek takiej sytuacji. Ja mam OC + AC z assistance w PZU i niestety ubezpieczenie nie obejmowalo pomocy w tymim wypadku (chodzi mi rowniez o podroze zagraniczne).

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Stary temat ale odswieze czy uszczelniacze sa skuteczne i da rade po takiej "naprawie" dojechac do jakiejs stacji/wulkanizatora czy konieczne jest wozenie jednak zapasu? Jak stosujecie w Waszych E90 ?