Skocz do zawartości

E 34 TDS 94 rok( manulna skrzynia )nie dzial tempomat

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od poczatku jak ja posiadam nie dziala mi tempomat.Nie reaguje na zane ruchy manetka.Ponadto nie dziala mi 2 bieg wycieraczek.To znaczy na 1 biegu jest ok(przerywana) na 2 prrzerywana jak na 1 biegu nie zaleznie czy jade czy stoje na 3 jest OK caly czas najszybciej.Nie wiem czy to ma cos wspolnego z tempomatem ale mio wszystko pisze o tym bo moze to byc powiazane

Moze kto naprowadzic gdzie szukac przyczyny awarii tempomatu i co zaradzic.Tempomat jet toszke inny niz w benzyniakach bo nie ma nic pod maska tylko wiazka kabli.

BMW 730iA wcześniej

BMW 520i E34, BMW 318 E21, BMW 525 TDS E34, BMW 525i E34

Opublikowano

bo pompa jest sterowana elektronicznie i tempomat jest funkcją komputera sterującego pracą silnika , nie wiem czy to można naprawić ale nie umiejętnym grzebaniem można zaszkodzić

najlepiej to podjechać na kompa do serwisu to to zdiagnozują

Opublikowano
mi Serwis BMW w W-wie g.... pomógł. postanowiłem zadziałać na czuja i kupiłem silniczek do tempomatu i bingo, zadziałało. Spróbuj podobnie, silniczek jest najbardziej awaryjną rzeczą w tempomacie
Opublikowano
mi Serwis BMW w W-wie g.... pomógł. postanowiłem zadziałać na czuja i kupiłem silniczek do tempomatu i bingo, zadziałało. Spróbuj podobnie, silniczek jest najbardziej awaryjną rzeczą w tempomacie

tylko nie wiem gdzieo n sie znajduje za bardzo kuzyn ma e 34 2,5 benzyne to ma pod maska widoczne mechanczne czesci popychajace linke od gazu.U mnie jakos to wszystko tajemnicze i nie widac czy tam jakis silniczek byl i czy czasem tylko nie opiera sie na elektronice trempomat

BMW 730iA wcześniej

BMW 520i E34, BMW 318 E21, BMW 525 TDS E34, BMW 525i E34

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
W TDS-ach nie ma silniczka !! Tu dawka jest sterowana elektronicznie przez sterownik DDE i sterownik na pompie.

ja mam silnik benzynowy i tam silniczek tempomatu jest.