Skocz do zawartości

Problem z E 39 530d po wymianie turbiny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Ostatnio byłem zmuszony wymienić turbine - poprzednia sie rozpadła

Wkręciłem drugą - uzywana. Oprócz tego wyczyściłem kolektor ssący i wydechowy, przewody łączące, intercooler. W czasie naprawy autko stało około tydzień z odłączonym minusem z akku. Po wmątowaniu i skręceniu wszystkiego autko odpaliło. Jedzie tylko że dzwnie przyspiesza

Tzn Jak ruszam wkręca sie tylko do około 3000obr/min

Jak odejmę troche gazu i nacisne do dechy przyspieszy normalnie .

Moze ktoś cos podpowiedzieć ?????

Dodam ze podłaczyłem pod kompa i nie widzi zadnych błędów.

Opublikowano
Witaj może ta nowa używana to też padaka.Raczej się regeneruje turbiny.Mi stanowczo odradzali zkup używki bo koszty są niewiele mniejcze a może wyjśc kibel .Masz wtedy pewnośc że bedzie prawidłowo działała.Pozdrawiam
Opublikowano
Jedz do kogoś kto podłączy ci urządzenie pokazujące jak ładuje turbinka w danym zakresie obrotów. Taki ciśnieniomierz, wpina sie go przed kolektorem ssącym. W wawie bym ci kogoś polecił, ale widze ze z wawy nie jestes.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
podaj jakis nr telefonu do tego kolegi z cisnieniomierzem, czy ciesnienie doladowania moze powiedziec cos o stanie turbiny, czy raczej doladowanie bedzie do ostatniej minuty przed rozpadem dobre?

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano
Czesc. Moj kolega mial podobny probem do twojego ze swoja 530d i nie obylo sie bez regeneracji turbiny.

Niema starych BMW, są tylko zaniedbane :(

Archiwum moich poprzednich BMW http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=26&t=107364

Obecne e60 http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=155&t=298589

Opublikowano
Jedz do kogoś kto podłączy ci urządzenie pokazujące jak ładuje turbinka w danym zakresie obrotów. Taki ciśnieniomierz, wpina sie go przed kolektorem ssącym. W wawie bym ci kogoś polecił, ale widze ze z wawy nie jestes.

podaj jakis nr telefonu do tego kolegi z cisnieniomierzem, czy ciesnienie doladowania moze powiedziec cos o stanie turbiny, czy raczej doladowanie bedzie do ostatniej minuty przed rozpadem dobre?

to i ja sie podlacze do prosby i pytania. pzdr.