Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam taki problem.W mojej E39 w radiu na CD Business zacięła się płyta,nie chce przełączać piosenek,ani wyjąć płyty.Radio działa OK.Przy naciskaniu jakiegokolwiek guzika w radiu i w kierownicy słyszę tylko delikatne piszczenie w głośnikach :( Co radzicie????Jest jakiś sposób,żeby awaryjnie wyciągnąć tę płytę????Prawdopodobnie zacięło się,gdy wjechałem w dziurę. Dziękuje z góry za odpowiedzi...
Opublikowano

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=38428

Tu jest opisane jak to zrobic :)

"..Za pomocą drutów do wyjmowania radia trzeba Czytnik wyjąć z mocowania, koniecznie odczekać aż się wyłączy (Lampka zgaśnie) i wyjąć z tyłu NIEBIESKĄ wtykę. Po chwili włożyć go ponownie i kilka razy przyciskać klawisz Eject, czyli wyrzucić płytę zanim czytnik zacznie ją czytać..."

Opublikowano

Kolega pyta o CD, a nie o czytnik navi ...

Wyjąć radio, zdjąć pokrywę i pooglądać, może wystarczy tylko lekko pomóc napędowi.

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

Opublikowano
dziękuje bardzo za odpowiedzi...Zrobiłem jak pisze Sebast,tylko nie sam,a ze znajomym elektronikiem...płyta poszła do śmieci,a CD gra jak ta lala,była to wina płyty,która była już trochę porysowana i na wyboju przeskoczył laser i się zacięła