Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

http://moto.allegro.pl/item251480786_bmw_316i_swietny_stan.html

Jak w temacie. Szczerze mówiąc to nie bardzo się znam na E36, a tym bardziej na silnikach R4. Jakie jest wasze zdanie jeśli chodzi o ten egzemplarz (głównie o wygląd, stan wizualny)? I na co mam zwrócić uwagę przy oglądaniu jeśli chodzi o silnik?

Proszę o opinie i o ewentualne wskazówki.

Z góry thx. :)

Opublikowano

Hmm... ładny kolor. Moim zdaniem na I zdjeciu widac przy znaczku jakby cos było robione z maską - ale moge sie mylic. oceniam na podstawie zdjęcia. Poza tym wyglada OK. Na Twoim miejscu sprawdziłbym spasowanie blach tzn. czy wszystkie szczeliny na długosci są takie same.

Jeżeli chodzi o silnik to jak pracuje. Jak odpala czy pracuje równo bez dragań jak reaguje na gaz, czy widać spaliny - niebieskawy dym moze swiadczyc o spalaniu oleju a więc niesczelnych pierscieniach tłokowych.

czy nie ma wycieków? Jeżeli silnik był umyty-będzie trudno to sprawdzić bez dłuższej jazdy. hmm.. na razie tak ad'hoc to przychodzi mi do głowy, ale jak jeszcze cos wymysle to napisze

Sprzedam felgi aluminiowe 15"
Opublikowano

Moim zdaniem maska krzywo spasowana, nie podoba mi sie hak, tym bardziej przy silniku o małej mocy.

Silnik M40, nie pchałbym sie w to.

Wyposażenia brak. Kolor zderzaków szary, progi czarne.

Widze, ze jestes z lubelskiego, wiec podjedz i sprawdz. No chyba ze rzeczywiscie daleko mieszkasz, to moze dogadamy sie na PW, Pulawy leżą 35km od Ryk ;)

Opublikowano
To malo w zyciu widziales :P Co do bimki, estetycznie poprawna, wyposazenie 4 kola + kierownica, w sumie po co wiecej? :) Im mniej elektryki tym mniej sie chrzani... Do jazdy fajna, cena do przyjecia choc moglaby byc nizsza niz 6,8 + 1,1... Jak przy kazdym tego typu temacie powiem, jechac i obejrzec, najlepsze zdjecie nie pokaze tego co na zywo widac odrazu. Pozdrawiam!
Opublikowano

Z tego co widać na zdjęciach:

prawy tylni błotnik malowany (nawet niema nadkola w tym kole)

i cały prawy bok...

Maska jest ok :P

pozdr.

A tak na marginesie zaoszczędź trochę kasy i kup coś co ma lepsze wyposażenie, bo w tym egzemplarzu to totalny brak dodatkowego wyposażenia.

Tuning is not a crime it's a way of life!!
Opublikowano

Ten samochód to goły golas :lol: co do korbek, to bardzo dużo je ma - tylko wszystkie coupe mają elektryczne - jednak założenie elektrycznych to ok 300zł, więc nie jest to jakiś wyznacznik.

Jednak znowu ja pierwszy raz widzę lusterka nie w kolorze nadwozia.

Jak ktoś słusznie zauważył - progi były malowane, tylny prawy błotnik też - stąd może być ten brak rdzy (choć jeżeli dobrze zrobione, to może i dobrze, że ktoś zabezpieczył).

Cena jest dość niska - choć trzeba doliczyć cenę rejestracji - jak auto jest w dobrym stanie i przebieg jest oryginalny, to do jazdy na codzień bardzo fajny samochód.

Oponki jakieś takie wąskie się wydają :lol:

Opublikowano

powiem krótko.Nadkola z tyłu nie ma bo oryginalnie takie malutkie z tyłu przy zderzaku tylko jest.

Co do farby pod nadkolem to sie zgadzam ,że świerzo malowane bo w 15 letnim samochodzie tak ładnego koloru juz nie zobaczysz,do tego świeżo progi malowane.

To jest golas 1,6 i widac że na handel podpracowany.Ja bym dał sobie spokój.

ps. Co do wyposażenia to chyba normalne że jak ktoś nówkę kupuje w salonie i nie ma kasy,więc bierze silnik 1,6 to skąd ma mieć na wyposażenie dodatkowe.Dobre wyposażenia są raczej w większych silnikach bo takie auta biorą ludzie z kasą.Do dziś zresztą kupa osób kupuje auta nowe najtańsze tzn.Z najmniejszym silnikiem i najubożym wyposażeniem(fakt że te wyposażenia podstawowe dziś są już wiele lepsze).Samochód z małym silnikiem a ten sam z największym silnikiem są nieraz powyżej 50% droższe.To odrazu idzie inne zawieszenie,hamulce itp.

Opublikowano

A może jestes zainteresowany kupnem mojej buni. Wygląda identycznie jak ta z ogłoszenia, ale ma silniczek 1.8 - 115 KM, ABS, wspomaganie kierownicy, elektr. lusterka, szyberdach, LPG, zarejestrowana w kraju.

Jeśli jestes zainteresowany to napisz na priv. wyśle zdjecia.

Na ulicach widze bardzo dużo modeli w takim kolorze z czarnymi lusterkami i zderzakami - to była poprostu seria beemek :)

A kolor jest naprawde super.

Pozdrawiam

Opublikowano

To teraz mam już jakiś pogląd na całą sprawę, w sumie mam nie daleko to przejadę się ją obejrzeć osobiście. Zostałem poproszony za "eksperta" przy zakupie BMW jako jej posiadacz, ale nie tego modelu którym jeżdżę! Dlatego wszystkie wasze uwagi są dla mnie bardzo cenne. Fundusze są nieco ograniczone 7-8 tys. dlatego ciężko jest coś znajdź w tej cenie "prawie idealnego". Zobaczymy w takim razie co ona jest warta "na żywo".

Dzięki za wskazówki :)

Opublikowano

Poduszka powietrzna :clap: chyba w bagarzniku bo w kabinie jej NIE ma.

Radio CD ..........ja widze kaseciaka.........

widac ze wymyty, opony az swieca na czarno.........pic na wode fotomontarz

Pan nie odpisuje na e-mail bo ztarsznie zajety wciskanie kitu naiwnym klientom.....M40 nie mialo 104 KM wersja z Kat miala 100 a wersja bez kat 102 KM. JEsli nawet to m40 z takim przebiegiem i w atkim stanie jak pisze sprzedajacy nie oddalbym jej za 7,9tys............jak pojedziesz to daje sobie palca uciac, ze ktos cos ukrywa

Opublikowano
zobaczcie co ten koles sprezdaje na innych swoich aukcjach....hehe... ciekawe czy ta bmka tez z takich części poskładana
........srebrne beem wjeżdża na teren........
Opublikowano
Licznik kręcony zbyt maly przebieg jak na 15 lat -wychodzi 11 tys km rocznie :lol:. Powycierana kierownica i wymieniona gałka od biegów- to też świadczy o dużym przebiegu. Lepszym wyborem bedzie 318, zużycie paliwa podobne, a osiągi lepsze-większy moment obrotowy i moc. Osobiście odradzam ten egzemplarz
Opublikowano

Podobnie jak koledzy napisali. Także mam taki kolor - i to, że lusterka i progi oraz zderzaki są siwe - to jest seria. Z tym, że tutaj progi są czarne:P - pewnie malowane.

Poduszki to nie ma na 100% bo nawet jakby miał kierownicę z poduszką to nie bedzie do czego jej podpiąć.

Radio oryginalne wyciągnięte i zamiast tego wsadzone byleco (z giełdy za 10zł).

Gałka zmiany biegów strasznie dziwna.

W środku wszystko pociągnięte PLACKIEM żeby się lepiej świeciło - opony także.

Cóż - widać że odpicowana na sprzedaż.

Przebieg jest śmieszny ale w Polsce ciągle wzięcie mają auta które posiadają już dowód osobisty i na liczniku 160 000km.

P.S. Mnie zawsze śmieszy fakt podawania przez sprzedających, że ich BMW posiada elektryczne lusterka :shock: .

:jawdrop: nie wiedziałem że w BMW mogą być manualne.

Pozdrawiam serdecznie.