Skocz do zawartości

bixenon do sedana po lifcie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie, bo co te dyskusje?

Można sobie dogryzać, szczególnie w necie jest to łatwe, ale dajcie na luz :wink:

vtec81 twierdzisz, że dokładanie xenonu w lampę drogową, (która seryjnie tego nie miała) "żeby mieć i się tym chwalić" jest, lekko rzecz ujmując, śmieszne.

eXiDe mówisz o fabrycznym bixenonie, który był w serii z xenonem świateł mijania i spełnia bardzo dobrze swoje funkcje, dla niektórych jest niezastąpiony

(częsta jazda w nocy, chociażby ze względu na tym pracy) i nie ma nic wspólnego z podwórkowymi "błyskotkami" dla szpanu.

Obaj macie inne punkty widzenia, ale i obaj macie rację.

Koniec OT.

E46 320d 175 PS@365Nm ...by Rogalotti
Opublikowano

Domyślam się, że cos sie stało w twim "bi-xenonowym" życiu, że tak się o niego wykłucasz i jesteś z niego dumny, a pycha to twoja przewodnia cecha/to twój priorytet życiowy. Może kobieta Cie zostawiła dla tego co ma zwykły xenon? bo ty za duzo o swoim "BI-XENONIE" gadałeś.... ? :-) Cos w tym musi być. Tym samym kończe wypowiedzi z Panem "bi-xenonem" jako, że temu głupszemu zawsze trzeba ustąpić. Jeszcze raz pozdrawiam.

Głupi jesteś i postem wyżej to przypięczotowałeś. A i czytaj posty ze zrozumieniem bo piszesz zupełnie o czymś innym. No ale czytanie tekstu ze zrozumieniem jest problemem większosci Polaków.

Burner w necie nie w necie chętnie bym z nim na żywo porozmawiał o bi-xenonie :)

Koniec dyskusji.

Opublikowano

wyluzujcie , troche mnie nie bylo a tu taka dyskusja, cenie uwagi kazdego szczegolnie te praktyczne i sensowne EOT,

na pewno komus ten temat tez sie przyda jak bedzie chcial zmieniac lampy na bi-xenon,

moja uwaga jesli mam soczewke bi-xenon to dlugie swieca jednoczesnie z xenonu i ze zwyklego halogenu (swiatlo drogowe), wiec wiecej swiatla a nie sam wyglad

Opublikowano
moja uwaga jesli mam soczewke bi-xenon to dlugie swieca jednoczesnie z xenonu i ze zwyklego halogenu (swiatlo drogowe), wiec wiecej swiatla a nie sam wyglad

Wszystko się zgadza, ale dla niektórych to tylko niepotrzebny szpan :lol: :mad2:

Opublikowano

sprecyzuje- szukam dwoch lamp (najlepiej nowe) co maja:

1. soczewke z przeslona bi-xenon - swiatlo mijania i drogowe w jednym

2. soczewke halogenowa swiatlo drogowe, (moze byc bez soczewki tzn. zwykle dlugie)

3. ringi

reszta osprzetu nie wymagana, bez kierunkow