Skocz do zawartości

E39 530d - woda w oleju - wymiennik ciepła?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Pisałem wcześniej, że mam wodę w oleju. Podejrzewam głowicę lub uszczelkę po głowicą. W serwisie powiedzieli mi, że bardzo wątpliwe aby w tym silniku padła głowica lub uszczelka raczej wymiennik ciepła. Czy ktoś z posiadaczy 530 DIESEL miał takie uszkodzenie?
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Pisałem wcześniej, że mam wodę w oleju. Podejrzewam głowicę lub uszczelkę po głowicą. W serwisie powiedzieli mi, że bardzo wątpliwe aby w tym silniku padła głowica lub uszczelka raczej wymiennik ciepła. Czy ktoś z posiadaczy 530 DIESEL miał takie uszkodzenie?

Z tego co wiem to w 530D głowice są bardzo trwałe a uszczelki metalowe mimo wszystko niestety szybciej pójdzie głwica niż uszczelka.

Opublikowano

U mnie pokazywała sie woda w oleju jak padal deszcz lub po myciu auta.

Dostawała się przez servo,bo był zatkany otwór odprowadzajacy wode.

Sprawdz może masz to samo!

BMW=Boss-Money-Women
Opublikowano

Muszisz zakladac 5 watkow o tym samym tylko z innymi pytaniami?

Opublikowano

Kolego matadorRS, sorka ale forum BMW jest pierwszym, na którym piszę więc proszę o wyrozumiałość. Poprawię się.

endriu1606 trafiłeś na 100%. Zalane miałem całe serwo i pompa vacum chyba ciągnęła wodę. Kamień z serca mi spadł bo myśłałem, że uszczelka lub głowica. Dzięki serdeczne.

Opublikowano
Kolego matadorRS, sorka ale forum BMW jest pierwszym, na którym piszę więc proszę o wyrozumiałość. Poprawię się.

Chodzilo mi o to ze latwiej jest odpisywac w jednym temacie wszystkim a i Tobie latwiej pozniej znalesc wszystkie odpowiedzi :)