Skocz do zawartości

pomocy-jakie sprężyny do e36 1.8is wersjaM-Technik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich. Kupiłem sobie BMW 3.18is cupe a po jakim czasie okazało się że mam pękniętom sprężyne tylnią. Zadzwoniłem do serwisu bmw a tam dowiedziałem sie że mam wersje M-Technik i komplet takich sprężynek kosztuje 830zł a to troszeczke za dużo jak na moją kieszeń. Dostałem od nich numer katalogowy(33539059280) no i zaczołem szukać po sklepach lecz niestety nie znalazłem nic do tej pory. Szukam jakiegoś zamiennika ale o właściwościach orginalnych sprężyn, ponieważ lubie samochodzik w takim stanie jak wyjechał z fabryki. jak ktoś miał podobny problem i znalazł jakieś rozwiązanie lub sklep to proszę o kontakt. :modlitwa:
Opublikowano

Wklejam to co pisałem w innym wątku:

1. Oryginalne sprężyny M Sport -15/-10 - nówki odpadają bo drogo (1500zł), używki ciężko będzie znaleźć

2. Lesjoforsy z Itercarsu to chyba -35/-20 i coś koło 500zł

3. Eibach Pro-Kit -35/-30, w Prince jakieś 690zł albo jak masz możliwość to w DE ~550zł

Ja wybrałem bramke nr.3.

Jak chcesz to mam swoje stare sprężyny M Sport, jedną przód i komplet na tył.

Opublikowano
Mam pytanie czy -15oznacza przód a -10 tył? Za ile byłbyś skłonny sprzedać sprężyny na tył?
Opublikowano

Tak, to jest obnizenie oryginalnych sprezyn (dane z ksiazki) ale jak wiadomo z czasem sprezyna moze sie troche poddac, teraz z Eibachami mam nizej ale czytalem na forum ze komus wyszlo to samo na nowych Eibachach co na starych M Sport:)

Reszte napisalem Ci na PW.