Skocz do zawartości

skrzynia - remont czy kupno uzywanej ???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam do Was pytanie ??

konczy mi sie skrzynia biegow....z reguly na to ze mieszkam w Irlandii to za remont chca mnie ostro skasowac - 3 tys E. (prawie nitk tu nie jezdzi v12-kami)....wiec mysle o kupieniu w Polsce uzywki, transporcie i przelozeniu ....to napewno o polowe tansza opcja....ale...czy waszym zdaniem pewniejszy bylby remont ?? bo juz wole wydac szmalec ale byc pewnym ze problem nie wroci po kilku tysiacach km. czy ktos z Was wymienial skrzynie ?? moze znacie jakies dobre kontakty do pewnych, uzywanych czesci ??

czy jednak ten remont ??

Opublikowano
wlasciwie to troche sam sobie odpowiedziales uzywajac wyrazu "pewnych". jesli sprzedawca uzywanej skrzyni (jakas firma) jest uczciwy, pewny oferowanej czesci to powinien dac Ci na nia gwarancje np. 3/6 miesiecy i ta opcje bym wybral. czy na wyspach nie ma takich firm?
Opublikowano

Remont. Tylko i wyłącznie. Używka w takim przypadku to spore ryzyko. Policz koszt zakupu, transportu, przekładki. Zastanów sie, co będzie, jeśli jednak nie odpali? Będziesz musiał powtórzyć całą akcję jeszcze raz. Mnie do tej pory źle odbija się używką... Dodatkowo znajomy naprawia automaty, z jego doświadczenia wynika, że ilość nie odpalających używek jest dość spora. Przyczyny niepowodzeń różne, nie zawsze dające się określić i przewidzieć. Jeśli już zdecydujesz się na używkę, przed zakupem przynajmniej spuść olej, zdejmij miskę, zobacz, czy nie ma na niej niepokojącej zawartości (kawałków metalu, dużej ilości osadu itp)

Najlepiej jednak weź w rękę 1k euro zapłać za remont i masz duże szanse jeżdzić spokojnie, nie zastanawiając się ile naprawdę najechane miał wóż, z którego kupiłeś paczkę, i czy jego jedenastu poprzednich właścicieli pałowało go bardzo czy tylko trochę.

Pozdrawiaj ode mnie ten zaje..... kraj!

Opublikowano
idzie kupic dobra uzywana , najlepiej jeszcze jak by byla na aucie , ja co prawda mam 750, ale za remont mi powiedzieli 3 tys w wyj ,i wlozeniem. a ja kupilem cale e32 za 3 tys. + robocizna tylko dlatego ze nie mam kanalu 300zl, tylko kutafon zamiast olej wlac do skrzyni wlal do silnika , ale jest git jestem zadowolony ze skrzyni, inni tu widze kupowali wyjeta uzywke i tez frafiali,, tylko tak jak koledzy moeili z tym jest loteria
fajne autko, tylko maly silnik")