Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam posiadam BMW 525 TDS i zauważyłem że raz chodzi głośno i coś cyka w silniku a raz ciuchutko. Cicho chodzi kiedy go pogonię troszkę oczywiście w miarę rozsądku . Wydaje sie Jak by to było koło 4 cylindra ale wiecie jak to jest słychać tu a wali całkiem gdzie inndziej. przyspieszenie jest oki . Na cieplo pali w około 3 sekundy, przy przyspieszeniu trochę kopci na szaro poza tym wszystko ok. Najgorzej jednak denerwuje mnie to cykanie. Proszę o jakieś rady :modlitwa:
Opublikowano
moze to sworzeń tłoka ?....mialem podobny objaw...znikal gdy sie dobrze rozgrzal....mialem na nim luz..... I cykalo....czasmi mniej wiecej...w zaleznosci jaka byla temperatura :)..Wez stetoskop i go osluchaj :) :norty: :norty:

By ZacAnaheim

"Nie ma ludzi niewinnych są tylko źle

przesłuchani"

"Prawo jest jak płot - żmija zawsze się prześliźnie, tygrys zawsze przeskoczy, a bydło przynajmniej się nie rozłazi, gdzie nie powinno."

Opublikowano
A może to popychacz albo któryś zawór delikatnie nie domyka - a jak już dostanie temperaturki to się uszczelnia.

Chcesz podnieść moc swojego auta?

Posiadam chiptuning do większości modeli silników występujących w BMW E30/E34/E36

Opublikowano
No ale zawor , a tlok to roznica jest.....Wiadomo jak cykaja zawory.....Kolega pisal ze to cos z cylindra...a jak z cylindra to ja stawiam na sworzen tloka....No chyba ze to zawory !!! ale to jest do rozroznienia przez fachowca na sluch..Pozdrawiam.

By ZacAnaheim

"Nie ma ludzi niewinnych są tylko źle

przesłuchani"

"Prawo jest jak płot - żmija zawsze się prześliźnie, tygrys zawsze przeskoczy, a bydło przynajmniej się nie rozłazi, gdzie nie powinno."

Opublikowano
chodzi mi o to że głośno chodzi wraz z tym cykaniem. Cykanie wzrazta wraz ze wzrostem obrotó. a może to wtrysk ponieważ jest mokro koło niego i cyka. Ale jak by to był wtrysk to by chyba kopcił a przyspieszenie bardzo dobre.